Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans
Inici |

Festa Major 2015. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l´Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.
El Procés Participatiu de la Festa Major consta de jornades i reunions entre bona part de les entitats de la vila i l'Ajuntament per debatre i consensuar la programació de les activitats de la Festa Major i coordinar-ne l'organització.

 

Aquest espai participatiu arrenca poc després de la finalització de cada Festa Major, que cada any se celebra al voltant de l'últim cap de setmana d'agost. En la primera trobada després de la festa grossa, les entitats i l'Ajuntament avaluen l'èxit de les activitats, els problemes que han pogut sorgir i les possibles solucions.

 

Més endavant, normalment a principis d'any, es realitza la jornada que estableix el full de ruta del Procés Participatiu de la Festa Major. Aquest dia es fixa un calendari de trobades mensuals, es perfilen les preferències musicals de les entitats i es constitueixen les comissions que, durant els mesos posteriors, s'encarreguen de fer tasques concretes i coordinar-les.

 

A més, les entitats i l'Ajuntament presents al procés participatiu estableixen reunions amb representants del Mulla't per la Festa Major, amb l'objectiu d'integrar al programa definitiu les decisions preses pel col·lectiu jove. El Procés Participatiu de la Festa Major també inclou converses amb entitats que organitzen una única activitat i amb la Comissió de Barraques el Corral, que s'ha consolidat com un dels espais centrals de la Festa Major.

 

Les entitats que en formen part representen al voltant d'un miler de persones. La metodologia concreta d'aquest procés de participació se segueix des de l'any 2012, si bé és permeable a la introducció constant de millores. Les decisions que s'hi prenen són de caràcter general i cerquen donar resposta a un programa basat en activitats per a tots els públics i que promoguin la identitat de la vila. Aquestes, però, s'han de subordinar a qüestions com les limitacions pressupostàries i la disponibilitat dels grups o artistes per actuar en les dates de la Festa Major. També prevalen els criteris tècnics de l'Ajuntament, per aspectes com la seguretat ciutadana, el compliment de lleis i normatives.

 

Per obtenir més informació sobre el Procés Participatiu de la Festa Major, cal posar-se en contacte amb:

 

Àrea de Festes Populars

Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

cultura@palauplegamans.cat

Masia de Can Cortès

Carrer Camí Reial, 56
Tel.: 93.864.41.77

 

  • Acte Festa Major
  • Acte Festa Major
  • Acte Festa Major
  • Acte Festa Major
  • Acte Festa Major
  • Acte Festa Major