Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Diversos municipis de Lleida s’interessen pel model de cogestió de l’Escorxador

#Joventut

4/7/2012

Dos tècnics de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans van exposar el model de cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador en una jornada que va tenir lloc el 28 de juny a la Biblioteca Pública de Lleida, destinada a responsables polítics i tècnics de joventut dels consistoris de la província lleidatana. Hi van anar després que l’Ajuntament acceptés la sol·licitud feta amb aquesta finalitat per la Coordinació Territorial de Joventut a Lleida-Foment de la participació de l’Agència Catalana de la Joventut. Els tècnics palauencs van exposar-hi el procediment i els mecanismes de participació que s’han dut a terme des del 2005 fins arribar a l’actual model de cogestió de l’Escorxador amb les entitats juvenils del municipi.

 

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Joan Carles Tinoco, considera que l’interès d’altres municipis en el model de cogestió de l’Escorxador “demostra l’èxit de l’experiència palauenca, que s’ha convertit en un referent per a la Generalitat i aquells ajuntaments que volen implicar els joves en la presa de decisions que afecten als equipaments juvenils i en l’organització de les activitats que s’hi desenvolupen”. De fet, la sol·licitud lleidatana va ser vehiculada per la Coordinació Territorial de Joventut a Barcelona, que els va recomanar l’experiència de l’Espai Jove l’Escorxador.

 

Després de l’exposició dels tècnics enviats des de Palau-solità i Plegamans, diversos municipis lleidatans van mostrar el seu interès en aprofundir el coneixement sobre la cogestió de l’Escorxador. Per exemple, els representants dels ajuntaments de la Seu d’Urgell i Tàrrega van demanar contactes futurs amb els tècnics palauencs per saber més sobre l’experiència palauenca.

 

A la jornada celebrada a Lleida hi van acudir una quarantena de persones, entre responsables polítics i tècnics de joventut de diversos municipis de la província de Lleida. Entre els objectius de la jornada i de l’exposició dels tècnics del consistori palauenc s’hi comptaven: potenciar la participació com a metodologia de treball en el marc dels equipaments juvenils, conèixer els diferents models de gestió, treballar aspectes claus per a una planificació coherent de la dinamització i reflexionar sobre el rol dels tècnics i dinamitzadors en relació al que poden aportar en aquests equipaments.

 

La cogestió

El model de cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador implica els joves en les decisions que tenen a veure amb l’ús de l’equipament i en l’organització de les activitats que s’hi fan, des de les festives, lúdiques o esportives fins a les vinculades a l’àmbit educatiu o laboral. Els joves i les entitats juvenils hi participen mitjançant l’associació la Descoordinadora. A més, l’Ajuntament i la Descoordinadora signen un conveni anual a través del qual els joves reben fons per organitzar activitats i es comprometen a fer un bon ús de les instal·lacions, entre altres aspectes.

Comparteix aquest contingut