Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El IV Consell d’Infants finalitza amb la decisió de pintar un mural amb el lema “Un pati per a tothom”

#Educació

10/6/2021

L’acte de cloenda s’ha fet aquest dimecres a la Sala Polivalent de l’Ajuntament

 

La cloenda del Consell d’Infants del curs 2020-2021 ha tingut lloc aquest dimecres 9 de juny a la Sala Polivalent de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. El tema principal de les propostes plantejades pel Consell d’Infants ha estat la renovació dels patis escolars, i el debat va començar responent preguntes com què s’aprèn al pati, com es fa servir, etc. L’objectiu era trobar un pati per tothom.

 

Durant tot el procés s’ha parlat dels valors que els infants volen al pati, així com de buscar una insígnia, un denominador comú del Consell d’Infants a totes les escoles. Per aquest motiu, s’ha pres la decisió de pintar un mural on apareguin els valors que s’han estat treballant -amistat, felicitat, igualtat, tolerància, pau, respecte,...-, amb el lema ‘Un pati per a tothom’.

 

Tot i que la proposta guanyadora ha estat pintar aquest mural a cada escola, també es valorarà si es pot realitzar alguna de les iniciatives sorgides del Consell d’Infants amb el pressupost inicial acordat amb cada centre.

 

Altres propostes

Entre aquestes propostes, destaca la instal·lació als patis un circuit d’agilitat fet amb materials naturals, on poder córrer, saltar, penjar-se, etc. Segons els i les integrants del Consell, s’ha detectat que molts infants no troben un espai de calma al pati, i que en moltes ocasions ho necessiten. Per això, també s’ha proposat instal·lar un espai de calma, amb seients i coixins exteriors, amb una tauleta per guardar llibres i materials diversos, i un cartell on hi digui “Espai de calma”.

 

Alhora, s’ha valorat que la natura ha d’estar present al pati. I des del Consell d’Infants s’ha proposat plantar un arbre, per veure’l créixer i entendre la importància de la natura i el respecte al medi ambient. Per fer-ho, es va escollir entre tres arbres: el lledoner, l’alzina i el roure.  Finalment, la decisió ha estat plantar un lledoner “perquè és una espècie d’arbre que viu més, fins a 500 anys” van explicar els nenes i nenes del Consell d’Infants.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, va recordar la primera reunió del Consell on es van llegir els compromisos que els nens i nenes assumien en aquest fòrum de debat: treballar en equip, escoltar als altres, millorar les nostres escoles... “Amb el que hem escoltat avui, crec que ho heu aconseguit amb escreix. Heu fet un gran treball, heu elaborat un gran projecte, i per la nostra part ens comprometem a fer realitat les vostres propostes”.

 

El regidor d’Educació, Ignasi Fargas, va donar l’enhorabona als i les integrants del Consell “tots i totes heu agafat una gran responsabilitat en representar les vostres escoles i posar sobre la taula les propostes dels vostres companys i companyes. Des de l’Ajuntament, amb els recursos municipals, farem allò que heu demanat pels vostres centres”.

 

El Consell d'Infants és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 5è de primària de la vila. Un espai on poden exercir, com a ciutadans que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.

Comparteix aquest contingut