Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El govern municipal ret comptes del Pla d’Actuació Municipal (PAM) en arribar a l’equador del mandat

#Participacio

16/6/2021

Les dades es van donar ahir en una audiència pública oberta a la ciutadania

 

El govern municipal va fer ahir una audiència pública en la que es va informar a la ciutadania que de l'estat de compliment del Pla d’Actuació Municipal (PAM) en els dos primers anys de mandat. Durant la sessió es va detallar aquelles que estaven finalitzades, en avançat estat d’execució, o en procés. Cal recordar que el PAM contempla 192 actuacions i que és l’instrument de planificació estratègica que marca el full de ruta a seguir per l’Ajuntament durant la legislatura 2019-2023.

 

L’Audiència Pública es va fer ahir al Teatre Municipal, amb un aforament limitat. L’acte es va retransmetre també on-line a través del Youtube i el Facebook de l’Ajuntament.

 

La intervenció del govern es va estructurar per tinences d’alcaldia i es va centrar en els 6 objectius estratègics aprovats pel Pla d’Actuació Municipal (PAM), dels quals es va informar de l’estat així com d’actuacions realitzades fins ara a cadascuna de les àrees.

 

Les intervencions sobre la gestió d'aquests dos anys les van fer, alcalde i regidor d’Esports i Recursos Humans, Oriol Lozano, i els tinents i tinentes d’alcaldia d’Educació i Cultura, Eva Soler; de Justícia Social, Patricia Freire; d’Ocupació i Benestar, Laura Navarro; de Ciutadania, Ignasi Fargas; de Territori, Jordi Pujol.

 

Durant l’exposició, va quedar reflectit que 20 accions de les 192 previstes ja han finalitzat al 100%, com és el cas de la realització d’un estudi de viabilitat per a la construcció d’un complex esportiu amb piscina municipal, la construcció d’allotjaments d’emergència, la realització d’un Pla Estratègic de Turisme Municipal, ampliar les hores del servei de neteja de la via pública i equipaments, entre d’altres. De la resta, 82 estan en curs, 58 es troben en estudi, 26 estan ja planificades, i només 6 encara s’han de començar a planificar.

 

Per conèixer tots els detalls, percentatges, accions, etc podeu fer clic a Pla d’Actuació Municipal (PAM), on accedireu al web del PAM. Així mateix, podeu recuperar la jornada sencera en el vídeo que tenim penjat al nostre canal de youtube on els tinents i tinentes d’alcaldia van exposar l’evolució del Pla amb les principals dades. Així mateix, podreu trobar en aquest enllaç el document original del PAM amb els 6 objectius estratègics d’aquest document.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, va recordar que aquest PAM es va presentar al mes de febrer de 2020 amb uns objectius molt concrets: “Cal recordar que aquest Pla es va fer públic abans de la pandèmia, quan ningú sabia els que ens venia a sobre, i en un període on ens va tocar liderar la gestió de la millor manera possible i ara, també, la sortida d’aquesta situació de crisi social, econòmica i sanitària”.

 

Lozano va recordar que el govern actual ha estat capaç de tirar endavant un Pacte de Poble: “Hem estat un dels pocs municipis que han aconseguit involucrar també a tots els partits de l’oposició per treballar conjuntament per la vila. De fet, en els plens municipals veiem aquesta dinàmica, ja que una gran majoria dels temes s’aproven per unanimitat. En el marc d’aquest pacte, estic convençut que els 17 regidors del consistori volem que tot el que es faci sigui per millorar el poble”.

 

En aquesta línia, l’alcalde va dir: “Som un govern fort i unit, que intenta treballar per les persones i pel poble. I això ho hem de posar en valor, perquè al final som 9 persones al govern, es cert que de dos grups municipals diferents, però tots i totes estem lluitant per allò que estimem”.

 

Posteriorment a la intervenció del govern es va passar a la intervenció de la ciutadania i les entitats. Es van fer preguntes i/o aportacions diverses, i el govern va donar resposta.

 

Al final de l’acte, l’alcalde va emplaçar a tothom a la segona Audiència Pública que es realitzarà l’any 2022 per seguir l’evolució del Pla d’Actuació Municipal.

Comparteix aquest contingut