Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Un estudi encarregat per l’Ajuntament veu viable la construcció d’un complex esportiu amb piscines

#Esports

1/7/2021

L’alcalde, Oriol Lozano, va presentar aquest dimecres l’estudi a l’Auditori de la Masia de Can Cortès

 

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, va presentar ahir dimecres l’Estudi de viabilitat del Complex esportiu amb piscina municipal a la vila. Segons l’informe, es proposa ubicar en el solar qualificat d’equipament esportiu situat a l’Avinguda Ebre amb Avinguda Maria Aurèlia Capmany, i tindria un total de 4.107,68 m2. El cost de construcció s’estima en 4.805.318,46 euros.

 

S’ha escollit aquesta ubicació perquè la titularitat del sòl és municipal, perquè està cèntrica i ben comunicada, limita amb la Ronda Verda i està proper a altres espais esportius i a l’aire lliure, té bon accés a peu des del nucli i ampli espai per aparcament, forma part de l’itinerari de la línia del bus interurbà, i està situat en un tram urbà proper i ben comunicat amb la zona industrial de la vila.

 

A la presentació, l’alcalde va estar acompanyat de Mercè Guàrdia, arquitecta tècnica de Serveis de l’Ajuntament; Albert Abaurrea, cap de l’Oficina d’Equipaments Esportius de la Diputació de Barcelona; i de Jana Garcia, de la consultoria Itik Consultoria d’Esports i Lleure S.L., equip redactor de l’estudi de viabilitat.

 

Lozano va agrair el suport de la Diputació de Barcelona en l’elaboració d’aquest informe i va indicar que l’acció: “És un pas endavant per a un projecte que està dins del nostre Pla d’Acció Municipal (PAM) i que la nostra ciutadania està demanant des de fa molts anys. Parlem d’un espai del que s’ha parlat molt però que ningú abans ho havia liderat”.

 

L’alcalde va aclarir que, abans de construir aquest equipament “era imprescindible fer aquest estudi de viabilitat per evitar que sigui una instal·lació deficitària, com ja ha passat en altres municipis”. Per això, va assegurar, que s’han analitzat tant el cost, com les despeses i manteniment, per tal que sigui sostenible econòmicament, socialment i esportivament.

 

La bona notícia, segons Lozano, és que l’informe es favorable a la construcció del complex esportiu amb piscines “i això és el primer pas per poder tirar-lo endavant”.

 

Com seria les instal·lacions?

El complex constaria de dues piscines cobertes, dues piscines exteriors i sales esportives (una sala de musculació, tres sales d’activitats dirigides, espai exterior per a activitats, etc.), així com d’espais complementaris i auxiliars (com vestuaris, recepció, banys, bar, sala de reunions, etc.).

 

La superfície de les piscines seria la següent:

Interiors: Vas principal, 200m2; vas complementari, 75m2.

Exteriors: Vas principal, 200m2; vas complementari, 50m2.

 

A més, es realitzaria instal·lació i activitats adaptades a persones amb diversitat funcional, així com programes per a col·lectius en risc d’exclusió social. En el complex es preveuen cursos de natació, activitats dirigides al medi aquàtic, natació lliure, activitats dirigides terrestres, entrenaments personals, activitats organitzades a l’exterior, etc.

 

L’estudi presentat per l’alcalde conclou que l’equipament esportiu compleix una triple viabilitat: econòmica, esportiva i social. A més, constata que és un equipament per promoure l’activitat física de salut i lleure orientada a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

 

D’altra banda, es constata que és un equipament amb una inversió rellevant però amb un impacte directe a més del 17% de la població i amb una explotació autofinançada. I, alhora, és una oportunitat per a incrementar la qualitat i diversitat del sistema esportiu local amb un gran impacte directe i indirecte a tota la població.

 

Podeu veure el vídeo de presentació del complex en aquest enllaç del nostre canal de youtube:

https://youtu.be/pmxVZAz5xcc

 

I també podeu accedir al document sencer amb tots els detalls del projecte en aquest enllaç: Estudi viabilitat

Comparteix aquest contingut