Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Teatre i humor per ensenyar Educació Viària i civisme als alumnes de 1r de primària de la vila

#Alcaldia
#Educació
#Empresa i Ocupació
#Governació

13/1/2015

Els alumnes de 1r de primària de totes les escoles del municipi han assistit aquest matí a l'espectacle Traspatràs, de la Companyia Ruskus Patruskus, que ha tingut lloc al Teatre de Vila. La representació ha estat organitzada pels agents de la Policia Local que s'encarreguen de l'Educació Viària al municipi amb la col·laboració dels centres educatius. L'obra s'ha representat per a un total de 162 alumnes.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha saludat els nens i nenes i ha agraït que "totes les escoles, els directors i directores així com professors i professores s'impliquin en l'Educació Viària que imparteix la Policia Local". A més, ha animat els nens i nenes a fer cas i aprendre d'allò que els diuen els seus pares, les seves mares i els seus mestres però també que transmetin els coneixements d'Educació Viària que aprenen als seus "si corren massa o fan alguna imprudència quan condueixen". "És molt important que apreneu bé des de petits les qüestions d'Educació Viària perquè quan sigueu grans i porteu una moto o un cotxe no cometeu imprudències", ha subratllat l'Alcaldessa.

 

Tot seguit ha començat l'actuació de Ruskus Patruskus. A través de l'humor, amb estil de pallasso i fent participar els infants, ha tractat temes vinculats a la seguretat viària, com les normes de circulació i els senyals de trànsit, com es travessa un carrer, la importància del casc i del cinturó de seguretat... A més, també ha abordat temes vinculats al civisme, com la importància del reciclatge.

 

PQPI i Educació Viària

Aquesta ha estat una de les activitats del curs d'Eduació Viària que imparteix la Policia Local des de fa 25 anys i del qual actualment se'n beneficien un total aproximat de 2.500 estudiants del municipi, de gairebé totes les etapes educatives, des de parvulari i fins a alumnes d'ESO i del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

 

Precisament una vintena d'alumnes del PQPI, tant del cursd'auxiliar en vendes, oficina i atenció al públic, així com del de manteniment elèctric, aigua i gas, han participat en un taller sobre seguretat viària impartit per agents de la Policia Local. Bona part d'aquests joves, d'entre 16 i 18 anys, són conductors habituals de motocicletes i bicicletes. Els agents van emfasitzar la importància de respectar les conductes cíviques i les normes de seguretat viària per evitar accidents. A més, van tractar la influenciabilitat positiva i negativa, els perills en la conducció i els factors que hi intervenen, el paper del conductor i els efectes en la conducció de l'alcohol i les drogues, entre altres qüestions. Els agents de la Policia Local van transmetre aquests conceptes utilitzant jocs, material audiovisual i un tracte proper. Tant els alumnes com els professors del PQPI van sortir-ne molt satisfets i agraïts amb la qualitat del taller impartit pels agents.

 

Comparteix aquest contingut