Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Bona afluència de públic en la primera jornada de la Fira d'Antiguitats

#Comerç

9/3/2015

Els objectes, de qualitat i de més de 40 anys, són el principal reclam d'aquest mercat que se celebra el segon diumenge de cada mes

 

La Fira d'Antiguitats de Palau-solità i Plegamans s'ha estrenat aquest diumenge amb molt bons resultats, tant pel que fa a l'afluència de públic com per la varietat i qualitat dels objectes exposats. La Fira d'Antiguitats s'instal·la definitivament a la plaça de Ca l'Estruch, on s'hi muntaran les parades el segon diumenge de cada mes. La propera cita és el 12 d'abril, quan coincidirà amb el Mercat Medieval de la vila.

 

Bé es pot afirmar que la Fira d'Antiguitats, més enllà de ser un mercat és també un museu a l'aire lliure que exposa peces de tota mena, des de ràdios, telèfons i càmeres antigues que funcionen perfectament, a mobles, passant per articles militars, discos, llibres, minerals, elements de decoració i parament de la llar, armes, joguines, estris del camp... Tots aquests objectes estaven repartits en una trentena de parades que van ocupar bona part de la plaça de Ca l'Estruch. Ja es preveu, però, que en la propera edició, el 12 d'abril, s'hi incorporin algunes més.

 

Miquel Rovira, regidor de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, considera que "és un encert acollir aquesta Fira d'Antiguitats". "És un atractiu que per la seva qualitat portarà a gent d'altres pobles i ciutats, i això dinamitzarà l'activitat comercial i de restauració al poble", vaticina Rovira. L'Ajuntament ha col·laborat en la instauració de la Fira d'Antiguitats, però no n'és l'organitzador. Aquest paper el té DifaFires, entitat especialitzada en aquest tipus de mercats.

 

El principal promotor és Jordi López, que regenta també una de les parades, dedicada a les ràdios i làmpades antigues. En declaracions a Ràdio Palau, López fa una aposta contundent sobre aquesta nova Fira d'Antiguitats: "Se'n fan moltes, però cap com aquesta; volem que hi vingui gent de tot arreu, que hi torni i que la recomani als seus amics i familiars". López detalla quins són els trets diferencials que, segons ell, farà d'aquesta fira un punt de referència: "La qualitat, l'antiguitat dels objectes, de 40 anys com a mínim, i la varietat. No es troba tot això en altres llocs". I és que López afirma haver escollit personalment els paradistes: "No és un mercat del trasto, cada parada és escollida per l'antiguitat i la qualitat dels objectes i procuro que n'hi hagi d'objectes i aparells diferents perquè el visitant trobi varietat i no es facin la competència les unes a les altres".

Comparteix aquest contingut