Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La Nit del Tren arriba a la seva 25a edició

#Cultura

13/6/2018

El 16 de juny, “Tren de Palau” organitza una jornada de portes obertes amb circulació de trens, de 18 h a 2 h de la matinada

 

L’Associació Cultural d’Amics del Ferrocarril “Tren de Palau”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Associació Catalana d’Amics del Ferrocarril, organitza aquest dissabte 16 de juny, la 25a edició de la Nit del Tren.

 

En aquesta jornada de portes obertes, el soroll de les locomotores envairà el parc de l’Hostal del Fum, de 18 a 22 h i de 24 a 2 h de la matinada. L’entitat farà circular els seus trens de forma gratuïta per a qui vulguin recórrer aquest indret natural a bord de trens elèctrics, hidràulics i de vapor.

 

Durant la Nit del Tren, també s’organitza un sopar a l’aire lliure i l’actuació d’una banda de Dixie per amenitzar la festa. La reserva de places pel sopar es pot realitzar contactant directament amb l’entitat al telèfon 647 937 481.

 

“Aquest clàssic de les nits d’estiu a la vila”, en paraules del regidor de Cultura, Miquel Rovira, és la principal festa de l’entitat, la qual aprofita la jornada per mostrar els seus projectes a tota la població: “Des de l’Ajuntament treballem amb l’entitat per promocionar aquesta tradició tan arrelada al municipi”, comenta Rovira. El regidor també ha volgut destacar el treball en xarxa de “Tren de Palau”: “Sempre disposats a treballar conjuntament, tant amb l’Ajuntament com amb altres entitats locals, pel bé del poble”.

 

 

El carrilet de l’Hostal del Fum

 

El recorregut dels trens és de 3,1 km. Les instal·lacions compten amb 5 estacions (Can Boada, Can Boada Enllaç, El Pi Gran, El Clot Mirador i el Pont de Pedra), 3 ponts metàl·lics, un túnel i 4 passos a nivell al llarg del parc. Els viatges, a més de mantenir viva la tradició, tenen un vessant lúdic, ja que el públic hi participa interpretant el paper de viatger mentre que els socis de l’associació fan d’operadors ferroviaris: cap d’explotació, cap d’estació, cap de tren, maquinista o ajudant.

 

Durant la resta de l’any, l’associació obre les portes a la ciutadania tots els diumenges, d’11 a 13 h, excepte els mesos de juliol i agost (obre l’últim cap de setmana coincidint amb la Festa Major) i durant les vacances de Nadal. El preu del bitllet és de 2 € per persona, la freqüència de pas és de 15 a 20 minuts i el recorregut sencer dura uns 20 minuts.

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut