Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Arriba el nou cubell amb xip amb un 10% de descompte en la taxa d’escombraries

#Medi Natural

21/11/2018

Aquest dissabte, al Mercat Setmanal, l’Ajuntament instal·larà un punt informatiu per difondre la nova campanya “Jo reciclo, jo estalvio”

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans presentarà, aquest dissabte al matí, amb un punt informatiu al Mercat Setmanal, la nova campanya de reciclatge “Jo reciclo, jo estalvio”. L’objectiu de la campanya de sensibilització, que coincideix amb la celebració del 10è aniversari del servei de recollida d’escombraries porta a porta, “és premiar qui ho fa bé i animar a fer-ho a tothom qui encara tingui reticències en separar tots els residus”, explica Luisa Fernández, regidora de Medi Natural i Gestió Ambiental.

 

Aquells habitatges que separin correctament els residus orgànics podran gaudir d’un descompte del 10% en la taxa d’escombraries. Totes aquelles persones interessades a rebre aquesta bonificació, hauran de sol·licitar gratuïtament el nou cubell amb xip, de 20 litres, el qual permetrà portar el control de la recollida de la fracció orgànica. Els habitatges que se sumin a la campanya rebran, a més del cubell, un obsequi: el lot Residu Zero, amb bosses compostables gratuïtes durant un any, un porta entrepans, una cantimplora, un got i una bossa reutilitzable.

 

La sol·licitud del cubell, i per tant de la participació en la campanya, es podrà realitzar a partir del 15 de gener al Servei d’Atenció Ciutadana (SAC) de l’Ajuntament. Per poder gaudir de la bonificació l’any 2019, caldrà fer-ho abans del 28 de febrer i no s’haurà de presentar una nova sol·licitud per a anys posteriors, ja que aquesta s’aplicarà any rere any si es compleixen les condicions. En cas que es demani el cubell amb xip després del 28 de febrer, el descompte s’aplicaria a partir del 2020.

 

El descompte es farà efectiu sempre que es faci una selecció correcta dels residus orgànics i s’utilitzi una bossa compostable. El cubell amb xip s’haurà de deixar a la porta de l’habitatge segons el calendari de recollida porta a porta.

 

Festival de pintura i art urbà

Aquest dissabte, també al Mercat Setmanal, a la plaça de Mas Pla, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, organitza un Festival de pintura i art urbà, dins la campanya “Excuses o separes?”.  Es tracta d’un concurs de grafits sobre el reciclatge de la matèria orgànica, de 9.30 a 13.30 h, en què participarà l’alumnat de Batxillerat de l’Institut Ramon Casas i Carbó, amb l’animació musical de DJs locals, una exposició sobre plàstics i un punt informatiu.

Comparteix aquest contingut