Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Inauguració dels nous espais culturals de la Masia de Can Falguera

#Turisme

18/2/2019

La Masia de Can Falguera disposa, des de dissabte, de dos nous espais rehabilitats que s’han destinat a l’ús d’entitats de Palau-solità i Plegamans. En els darrers mesos s’han dut a terme reformes integrals per adequar les sales, cadascuna amb una entrada independent. Els dos nous espais estan ubicats a la planta baixa del sector est i a la planta primera, amb entrada des de l’era.

 

Amb aquesta actuació es pretenia obtenir espais diferenciats i que es poguessin utilitzar de forma independent per poder-ne cedir l’ús a associacions locals, així com millorar la gestió de l'espai. Les entitats que en fan ús són: l’Associació de Veïns de Can Falguera, la Colla de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans i la Societat Coral la Unió.

 

La Masia de Can Falguera és un equipament municipal que està inclòs en el Catàleg de Patrimoni, com a element de Bens Culturals d’Interès Nacional (BCIN) i Bens Culturals d’Interès Municipal (BCIM). L'equipament s'havia rehabilitat en anteriors actuacions, els anys 2009 i 2011.

 

Visita a les instal·lacions

 

Aquest dissabte es va fer una visita i la inauguració oficial de les millores amb la presència de les entitats que gestionen ara aquests espais, de l’alcaldessa, Teresa Padrós, i del regidor de Patrimoni, Miquel Rovira. Durant el matí, la Colla de Geganters i Grallers de Palau-solità i Plegamans, i la Societat Coral la Unió, van actuar per celebrar l’obertura de les noves sales.

 

Padrós es va mostrar satisfeta del resultat dels treballs i va agrair la feina duta a terme pels tècnics i pel regidor de Patrimoni, Miquel Rovira. L’alcaldessa  va recordar als assistents a l’acte d’inauguració que “hem projectat, al costat de la Masia, la construcció d’un parc infantil que donarà més vida a aquest espai”.

 

Rovira va donar les gràcies “a tots els regidors que m’han precedit i que han fet possible que la Masia s’hagi transformat en el que avui hem vist”.  Així, va felicitar també a les entitats que ocuparan els diferents espais i va destacar que amb aquestes reformes, la Masia s’ha convertit en un equipament útil per als veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans.

Comparteix aquest contingut