Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Un Ple extraordinari obre el nou mandat 2019-2023 i dóna compte del nou organigrama del govern

#Alcaldia

28/6/2019

A la sessió es van aprovar les atribucions i retribucions dels regidors i regidores, entre altres aspectes

 

Ahir, 27 de juny, es va celebrar el primer ple del mandat 2019-2023, dues setmanes després de la sessió d’investidura del nou alcalde, Oriol Lozano. En aquest Ple extraordinari es van assentar les bases que regiran les atribucions i les retribucions dels diferents grups municipals i regidories de govern, així com la composició de la comissió informativa, la comissió interàrees permanent, la junta de portaveus o la periodicitat del Ple, entre altres aspectes.

 

El Ple es mantindrà cada últim dijous de mes i es mantindrà també la periodicitat de les comissions on van, generalment els i les portaveus de cada grup municipal. En aquesta sessió van quedar definits els portaveus de cada grup municipal: el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana serà Jordi Plaza; el del PSC, Marc Sanabria; el portaveu de Junts per Palau serà Jordi Pujol; Andrés Martínez substituirà Juan Martínez com a portaveu del grup municipal de Ciutadans i Núria Solà exercirà d’única regidora i portaveu del grup de Primàries.

 

En aquest Ple també es va establir qui assistirà a cada Consell Municipal, quan cobrarà cada regidor que no tingui cap dedicació a l’Ajuntament per cadascuna de les assistències a aquests òrgans que serà similar a la que es cobrava fins ara, i també es va determinar les dedicacions exclusives: n’hi haurà dues: la de l’Alcalde, Oriol Lozano que cobrarà 3.292 euros bruts al mes per 14 pagues i Laura Navarro, tercera tinenta d’alcaldia i regidora d’Empresa i Ocupació, Via Pública, Espais i Jardins, que cobrarà 2.765 euros mensuals bruts també per 14 pagues.

 

Els sous dels dos nous càrrecs de confiança del mandat, un gerent i un  cap de comunicació, també es van determinar al ple d’ahir.

 

Es pot escoltar en aquest enllaç l’àudio sencer de la sessió. Està disponible al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i de forma permanent al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal.

 

El Ple Municipal està format per 17 regidors i regidores presents al Ple Municipal, els quals van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

 

 1. Aprovació per unanimitat de la periodicitat de les sessions del Ple durant aquest mandat. Seran l’últim dijous de mes a les 19 hores..

 

 1. Aprovació per unanimitat la creació i composició de la Comissió Informativa.

 

 1. Aprovació per unanimitat de les delegacions del Ple en la Junta de Govern Local.

 

 1. Aprovació per unanimitat del nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats que siguin de competència del Ple.

 

 1. El Ple dóna coneixement de les resolucions d’Alcaldia sobre el nomenament de tinents/es d’Alcalde, membres de la Junta de Govern Local, i les delegacions conferides per Alcaldia. Més informació en el següent enllaç: http://palauplegamans.cat/pl17/actualitat/noticies/id3301/oriol-lozano-signa-el-nou-cartipas-de-l-ajuntament-per-al-mandat-2019-2023.htm

 

 1. El Ple dóna compte de la constitució dels diferents grups municipals i de la designació de portaveus.

 

 1. Aprovació per unanimitat la creació de la Comissió Interàrees permanent.

 

 1. El Ple dóna compte de la composició de la Junta de Portaveus.

 

 1. Aprovació per unanimitat el règim de retribucions dels membres de la Corporació amb dedicació exclusiva, dedicació parcial, assistència als plens i òrgans col·legiats i dotació dels grups polítics.

 

 1. Aprovació dels dos càrrecs eventuals que donaran assessorament al govern municipal: un gerent i un cap de Comunicació.

 

Aprovat. Votacions:

 • 10 vots a favor: ERC (6), JxPalau (3) i Primàries (1).
 • 7 abstencions: PSC (5) i Cs (2)

 

 

 

 

 

 

Comparteix aquest contingut