Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Finalitzen les obres de reurbanització del polígon de Can Cortès Nord

#Comerç
#Urbanisme

24/7/2019

Les obres de reurbanització del polígon de Can Cortès Nord que van començar el passat mes de gener van posar el seu punt i final el passat 8 de juliol. Un cop finalitzades s’han estat fent repassos i neteja general de l’obra.

 

L’empresa adjudicatària, Obres i Serveis Roig S.A. ha estat coordinant amb encert les feines amb les empreses del polígon, evitant interferir el més mínim possible en el trànsit de camions i serveis, i sense cap incidents durant els mesos que han durat els treballs.

 

L’obra ha tingut un pressupost de contracte d’1.292.109,39 €, pendent encara de tancar definitivament. L'Ajuntament aporta 300.000 euros en aquest projecte, a més d’una subvenció de 450.000 € de la Diputació de Barcelona dins del marc dels Ajuts per a la Modernització de Polígons. La resta, fins arribar al cost final de l'obra, serà satisfeta per les persones propietàries de la zona afectada amb contribucions especials. L'Ajuntament indica que, en cas que l'obra tingui un cost final inferior al contractat, això repercutiria en una reducció d'aquestes contribucions especials.

 

Entre les actuacions que ha contemplat el projecte hi ha hagut la renovació de les voreres i el ferm, la millora dels accessos a les naus, l’actualització i l’augment de l’enllumenat públic, la renovació total de la xarxa del clavegueram, l’augment de places d’aparcament, la finalització de la xarxa de subministrament de gas i la millora de la de l’aigua, i la renovació de la senyalització horitzontal i vertical.

 

També s’ha millorat l’accés, per motius de seguretat i per una major visibilitat, a l’esplanada que s’utilitza com aparcament pel CAP que a partir d’ara es podrà accedir pel carrer Fleming i no per la corba d’accés del carrer Trueta com es feia abans.

 

A més de millorar l’aspecte extern d’un polígon tan integrat al nucli urbà del municipi, s’ha revaloritzat la zona i ha millorat l’accés a instal·lacions tan importants i necessàries com el CAP, l’edifici on hi ha el Servei de Promoció Econòmica i la pista d’entrenament d’esports descoberta  i el Centre Cívic.

Comparteix aquest contingut