Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans dóna suport a la Vaga pel Clima del 27S

#Alcaldia
#Medi Natural

26/9/2019

S’ha convocat una aturada i concentració a les 12 h davant de la plaça de la Vila

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans dona suport a la Vaga pel Clima programada per demà 27 de setembre i organitzada pel moviment “Friday for future”, amb el suport de més de 100 entitats i col·lectius.  Aquesta jornada de mobilització  es planteja com a vaga estudiantil, vaga de consum, i mobilitzacions en suport de la lluita climàtica. A més, l’Ajuntament portarà aquesta resolució de suport al plenari convocat per aquest dijous 26 de setembre per la seva ratificació. També s’anima a adherir-se tothom a la concentració convocada per demà a Barcelona a les 18 h i a l'aturada i concentració a les 12 h a la Plaça de la Vila, on es farà lectura d'un manifest.

 

Els signants  demanen que es declari de manera immediata l’emergència climàtica i la posada en marxa urgent de mesures concretes per reduir ràpidament a zero les emissions netes de gasos d’efecte hivernacle.

 

El món local com a administració més pròxima a la ciutadana, hi juga un paper clau, especialment en la conscienciació i canvi d’hàbits de la ciutadania. Però també com a institució exemplificadora apostant per la sostenibilitat, la millora de la qualitat de l’aire i l’energia verda. Per aquest motiu és necessari que sumar-se a les mobilitzacions convocades com mostra del compromís municipal davant l’emergència climàtica i s’emprenen les següents iniciatives:

 

  • Promoure sistemes de recollida eficients en àmbits local, que garanteixin un % de recollida selectiva neta, mínim de l’ordre del 70% i que posin el focus en la recollida de la matèria orgànica de qualitat amb un nivell d’impropis inferior al 3%.
  • Desenvolupar estratègies i propostes orientades a millorar els espais verds de la nostra vila per fer-los més sostenibles.
  • Fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica dels edificis de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.
  • Promoure la mobilitat sostenible, fomentant el transport públic i millorant els carrils bici.
  • Exigir al govern espanyol el compliment de la normativa europea sobre la qualitat de l’aire per les emissions de diòxid de nitrogen (NO2)
  • Exigir al govern espanyol el compliment dels compromisos vigents en el marc de la normativa europea sobre el clima i energia 2030 que demana la reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle, en relació als nivells de 1990, mínim del 27% de millora d’eficiència energètica i de la quota d’energies renovables.
  • Traslladar aquests acords al Govern de la Generalitat, als promotors de la convocatòria, “Friday for future” i al govern de l’estat espanyol.

Comparteix aquest contingut