Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La Generalitat confirma que la preinscripció escolar per l'educació infantil, primària i ESO serà entre el 13 i el 22 de maig

#Educació
#Salut Pública

8/5/2020

Es podrà fer de manera telemàtica i no presencial des del dia 13 a partir de possibilitats diverses

 

Ateses les actuals circumstàncies extraordinàries per la covid-19, es podrà fer de forma presencial només amb cita prèvia, entre el 19 i el 22

 

A partir el 13 de maig i fins el 22 del mateix mes es podrà dur a terme la preinscripció escolar per als ensenyaments de primer i segon cicle d’educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria. Un procés que enguany, a causa de les circumstàncies extraordinàries per la covid-19, tindrà uns dies específics per atendre les preinscripcions presencials.

 

La preinscripció per als ensenyaments postobligatoris serà: del 27 de maig al 3 de juny en el cas de batxillerat; del 2 al 8 de juny els cicles de grau mitjà d’FP i d'arts plàstiques i disseny; i del 10 al 17 de juny, en el cas dels cicles de grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny.

 

Així, com a prevenció davant el coronavirus, es promou la preinscripció telemàtica, i el tràmit es podrà fer tot online, a través del portal preinscripcio.gencat.cat. (aquest portal està en procés de construcció i encara no està actiu). Per tant, s’elimina la necessitat de presentar la sol·licitud i la documentació en paper al centre, i queda substituïda per utilitzar el formulari telemàtic (disponible en els propers dies a preinscripcio.gencat.cat) i enviar la documentació necessària -escanejada o fotografiada- mitjançant un correu a la bústia electrònica oficial del centre demanat en primera opció.

 

Preinscripció presencial

Aquelles famílies que no disposin dels mitjans per dur a terme el procediment telemàtic, i amb l’objectiu de garantir l’equitat, es preveu que disposin d’uns dies per poder lliurar les seves sol·licituds de forma presencial. Així, la preinscripció presencial estarà disponible a partir del 19 de maig i fins el 22 de maig inclòs. Per a fer-ho, caldrà demanar cita prèvia al centre que les famílies hagin escollit en primera opció trucant per telèfon o  a través d’Internet.

 

Pel que fa a la cita prèvia, aquesta serà accessible des dels webs de cadascun dels centres i des del web del Departament d’Educació, durant les 24 h del dia. Cada centre determinarà el seu horari d'atenció al públic, segons les necessitats. És per això que els webs dels centres, en un lloc visible, inclouran la informació sobre l’horari, correu electrònic, telèfon, així com l’eina de cita prèvia.

 

Informació dels centres educatius de Palau-solità i Plegamans

A causa del tancament de centres per la covid-19, enguany molts centres educatius no han estat a temps de dur a terme la jornada de portes obertes. Atès que aquests només podran obrir per als tràmits administratius de preinscripció, no serà possible realitzar visites als centres. Per això, hauran d’incloure informació a la pàgina web amb tot el detall possible de les característiques del centre i del seu projecte educatiu, per oferir tota la informació que les famílies necessiten per a fer la tria de centre. 

 

Per tant, per poder informar-se de les instal·lacions i els projectes educatius dels centres abans de formalitzar les preinscripcions podeu consultar el web  municipal i els webs de les escoles i instittuts. Feu clic damunt del nom del centre del que voleu obtenir informació per enllaçar al seu web directament:

 

Escola Folch i Torres

Escola Can Cladellas

Escola Palau

Escola Marinada

Institut Ramon Casas i Carbó

Institut Can Periquet

 

Període de matriculació
Pel que fa a la formalització de la matrícula, el centre ha de gestionar el tràmit a través de cites prèvies, utilitzant l’eina corporativa o el telèfon. També es podrà substituir la gestió presencial per a la confirmació de matrícula i l’enviament de la documentació necessària a través d’un correu electrònic a la bústia del centre.

 

Els alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran formalitzar la matrícula del 13 al 17 de juliol. En el cas del primer cicle d’educació infantil,  serà entre el 17 i el 23 de juny. Els alumnes de batxillerat podran fer la matrícula del 8 al 14 de juliol –els pendents de l'avaluació de setembre, del 7 al 10 de setembre-.  Els dels cicles de grau mitjà i grau superior d’FP i d'arts plàstiques i disseny, entre l’1 i el 7 de setembre.

 

Podeu consultar el calendari de preinscripció i matrícula per la resta d’ensenyaments  a preinscripcio.gencat.cat

 

Preinscricpió i matrícula a les escoles bressol municipals

 • Publicació de l'oferta de places: Entre el 13 i el 15 de maig
 • Presentació telemàtica de sol.licituds: De l'13 al 22 de maig
 • Presentació presencial de sol.licituds (a l'OAMR): del 19 al 22 de maig
 • Publicació de llistes amb puntuació provisional: 2 de juny de 2020
 • Termini per presentar reclamacions: Del 3 al 9 de juny de 2020
 • Publicació llista amb puntuació definitiva, admesos i llista d'espera: 16 de juny de 2020
 • Període de matriculació: del 17 al 23 de juny
 • Horari d'informació a les escoles bressol: Si els usuaris tenen dificultats per fer el tràmit, tenim el servei OAC360 que presta assistència telefònica per fer tràmits per Internet (obtenir certificat idCAT, fer el tràmit, resoldre errors, etc.)

Per a més informació entreu a:

 

Preinscripció a les escoles bressol municipals

 

Reclamació preinscripcions a les escoles bressol municipals

 

Sol·licitud matriculació escoles bressol municipals

 

Si voleu fer una visita virtual en vídeo a les dues escoles bressol municipals feu clic en els següent enllaços:

 

Escola Patufet

 

Escola El Sol

 

Equip educatiu i personal de les escoles bressol Patufet i El Sol

 

Preinscripció presencial amb seguretat

Per a les famílies que hagin de fer ús de la cita prèvia i la preinscripció presencial, podran obtenir a les webs dels centres la informació necessària per dur el tràmit amb total garantia de salut i seguretat. Així, els centres informaran sobre com es farà l’atenció presencial:

 

 • Al centre hi ha d’anar el menor nombre possible de persones a fer les gestions (preferiblement, una sola persona)
 • Avisar que han de portar la documentació per a poder-la escanejar o fotocopiar i, si pot ser, la sol·licitud emplenada des de casa. En el cas que el centre prevegi que farà emplenar les sol·licitud en paper, convé recomanar que portin el seu propi bolígraf
 • Recordar la recomanació de portar mascareta i guants
 • No poden acudir les persones de grups d'especial vulnerabilitat o en període de confinament, o que presentin símptomes. En aquest cas, poden autoritzar per escrit a una altra persona a portar la sol·licitud i la documentació.

D’altra banda, s’estableix la neteja diària dels espais, la ventilació periòdica de les instal·lacions; la instal·lació de mampares de protecció per als treballadors -i quan això no sigui possible, garantir al màxim la protecció individual dels treballadors-; i l’ús de mascaretes quirúrgiques, de pantalles protectores facials i de guants per personal que faci atenció al públic, així com de gel hidroalcohòlic.

Comparteix aquest contingut