Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament es compromet amb les persones autònomes, les PYMES i l’ocupació

#Acció Social
#Economia
#Empresa i Ocupació

12/11/2020

Signen un conveni de col·laboració amb 1.500 ajudes econòmiques de fins a 4.500 euros amb la Fundació Mapfre

 

Oriol Lozano Rocabruna, Alcalde de Palau-solità i Plegamans i Jordi Sierra Hellín, representant de Fundació MAPFRE, han signat un acord de col·laboració per a dinamitzar les iniciatives dutes a terme dins del Programa Social d'Ocupació de la Fundació. La signatura de l'acord s'ha fet després d'una reunió per video conferència, on també ha assistit la regidora d'Empresa i Ocupació, Laura Navarro.

 

En aquest programa d'ocupació s'enquadra la iniciativa Junts Ho Podem Fer-Juntos Somos Capaces que fomenta la integració soci-laboral de joves amb discapacitat intel·lectual o amb problemes de salut mental, amb la qual l'Ajuntament renova la col·laboració, així com la convocatòria extraordinària d'ajudes a l'ocupació Accedim COVID-19.

 

Oriol Lozano Rocabruna ha explicat que “les empreses poden rebre una ajuda, que pot ascendir fins als 4.500 euros si el contracte és a jornada completa a raó de 500 euros nets al mes durant 9 mesos i fins a 2.700 euros distribuïts en mensualitats de fins a 300 euros per a aquells contractes de mitja jornada, fins i tot en situació de ERTE”. Lozano s’ha congratulat de poder donar aquesta notícia i de poder fer-ne difusió: “Tenir informacions positives com aquesta, ens dona un plus d’energia per continuar treballant en aquesta línia”.

 

Amb aquest objectiu, Fundació MAPFRE ha llançat una convocatòria extraordinària de 1.500 ajudes a l'ocupació, ACCEDIM-COVID-19, dirigida al fet que petites empreses, autònoms i entitats socials amb un màxim de deu empleats, perquè puguin mantenir els llocs de treball existents amb anterioritat a la declaració de l'estat d'alarma i generar noves ocupacions. Per a la generació de noves ocupacions la contractació s'haurà d'haver fet efectiva a partir de l'1 de març de 2020.

 

Jordi Sierra ha assenyalat que “Fundació MAPFRE conscient de la crisi econòmica provocada pel coronavirus ha mobilitzat recursos extraordinaris per a la dotació d'aquestes ajudes amb l'objectiu de contribuir a reactivar com més aviat millor el teixit productiu, mantenir i impulsar l'ocupació i minimitzar els efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia, i mantenir els llocs de treball previs a la declaració de l'estat d'alarma i, alhora, generar noves ocupacions”.

 

Les empreses interessades hauran de registrar-se i demanar l'ajuda abans del 30 de desembre en l'espai habilitat per a aquesta convocatòria d'ajudes en aquest enllaç: Convocatòria extraordinària d’ajudes a l’ocupació i completar un formulari juntament amb el qual hauran d'aportar la documentació requerida per a comprovar que la sol·licitud compleix amb els requisits establerts en les bases.

 

Laura Navarro, regidora d’Empresa i Ocupacio, ha agraït la feina de la Fundació Mapfre i ha destacat “la sensibilitat d’aquest govern i d’aquest per fomentar la integració soci-laboral de joves i per promocionar ajudes extraordinària a l'ocupació”.

Comparteix aquest contingut