Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans adquireix un pis per fer servir com habitatge d’emergència

#Acció Social

24/11/2020

S’utilitzarà en casos de manca de domicili com desnonaments, separacions o violència de gènere

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha adquirit un pis a la vila per al seu ús com habitatge d’emergència. S’ha adquirit per un import de 76.254,25 € i es procedirà a la seva reforma i a l’elaboració d’unes bases que passaran a la seva aprovació al ple municipal.

 

Aquest pis es va adquirir a inicis del mes de novembre en modalitat de tempteig. L’Ajuntament hi va poder optar amb l’autorització de l’Agència de l’Habitatge. Consta de 3 habitacions, 1 bany, cuina i menjador i actualment s’està treballant per restablir-ne els subministraments.  Les obres de rehabilitació de l’immoble ascendeixen a uns 12.000 € i està previst poder-lo tenir a punt de cara a inicis del 2021.

 

En el reglament, que haurà d’aprovar el ple municipal, quedarà recollida la temporalitat màxima i les condicions d’ús i de copagament que hauran d’assumir les persones usuàries del servei.

 

Des del govern municipal de Palau-solità i Plegamans s’està molt satisfet amb aquest projecte, ja que és la primera vegada que es posa a disposició de la ciutadania un servei d’habitatge, i es valora com un pas important que marca un canvi de tendència. El govern insisteix que el seu compromís amb l’habitatge es clar i que per això es va crear una regidoria específica, per poder-ho afrontar correctament.

 

Redacció del Pla Local d’Habitatge

 

En paral·lel a aquesta adquisició es continua amb l’elaboració del Pla Local d’Habitatge que s’està treballant des de l’Ajuntament i que vol comptar amb l’opinió dels veïns i veïnes de la vila.

 

El PLH es planteja com un document de caràcter analític (analitza i diagnostica la problemàtica municipal en matèria d’habitatge), estratègic (defineix les directrius d’actuació municipal) i de contingut operatiu (desenvolupa i proposa programes i actuacions). Teniu més informació en aquest enllaç.

 

Alhora també s’està treballant amb un conveni amb l’Incasol per la possibilitat de fer més habitatge en espais municipals.

Comparteix aquest contingut