Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Pacte de Poble ja és una realitat

#Alcaldia
#Mobilitat i Transport

30/12/2020

Les distintes formacions polítiques amb representació a l’Ajuntament arriben a un acord per portar a terme una sèrie d’actuacions per tal de fer front a la situació actual de crisi sanitària i econòmica, en diferents àmbits.

 

L’acord de Pacte de Poble neix de la voluntat del govern d’incorporar a tots els grups polítics en el diàleg per consensuar les propostes més efectives que han d’arribar a la ciutadania i a les empreses locals més afectades per la crisi.

 

Aquestes propostes aprovades sumen una injecció de 306.000 € que es destinaran a la reactivació econòmica i mesures en diferents àmbits social, econòmic i medi ambiental que impliquen el treball transversal i coordinat de diferents àrees de l’Ajuntament.

 

Cal tenir en compte també l’anul·lació temporal de les ordenances del mercat i de les terrasses, la qual cosa implica una reducció en la previsió d'ingressos.

Els àmbits de treball de l’acord són els següents:

 

1.- La reactivació de l’economia del municipi, la lluita contra l’atur, la creació d’ocupació estable i de qualitat i la generació d’oportunitats empresarials i laborals a tots els sectors i especialment als situats estratègicament en millor posició de cara al futur.

 • Proporcionar BONUS a la ciutadania per comprar a les botigues del comerç local. (50.000 €)
 • Incrementar els plans formatius i de capacitació en tecnologies digitals per a la ciutadania. (10.000 €)
 • Ajuts per a empreses i autònoms. (100.000 ja executats +100.000 € pendents)

 

2.- La preservació i l’enfortiment de l’equitat social per garantir les necessitats bàsiques i la participació en àmbits essencials com la cultura, l’educació, l’esport, la igualtat de gènere o la inclusió i la salut, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.

 • Fer un estudi per conèixer la situació actual de les entitats culturals de la població i de les seves necessitats més prioritàries, per tal que puguin continuar la seva activitat, amb les mesures que es dictin. (6.000 €)
 • Llançar una nova línia d’ajuts de serveis socials per garantir la digitalització de les famílies en dos àmbits: adquisició de dispositius i connexió a xarxa. (5.000 €)

 

3.- Aprofitar les mesures que es plantejaran per impulsar estratègies de poble orientades a la sostenibilitat, a la preservació del medi ambient, a la lluita contra el canvi climàtic i a la creació d’oportunitats de progrés social i econòmic sostenible en aquest àmbit.

 • Insistir en les campanyes de sensibilització en el tractament mediambiental i la necessitat de lluitar per aconseguir una població que respecti i es conscienciï de la importància de la salut pública i la conservació del medi ambient. (3.000 €)
 • Fomentar la instal·lació plaques fotovoltaiques, o altres sistemes d’aprofitament d’energies renovables, a habitatges particulars i crear finestreta d'assessorament i acompanyament específic (recursos propis).
 • Implementar el projecte “Una llar, una bicicleta”: subvencions parcials per a la compra de bicicletes o altres vehicles de tracció humana, amb l’objectiu de fomentar els desplaçaments urbans de forma sostenible. (10.000 €)

 

4.- Mesures en l’àmbit de l’habitatge, l’exclusió residencial, gent gran, dependència i de les persones amb discapacitat.

 • Fer estudi de viabilitat del servei de residència municipal. (5.000 €)
 • Impulsar un Pla de reconversió de locals comercials en habitatges (recursos propis).
 • Subvencions als establiments comercials per a la compra de material de protecció Covid (Gel, dispensadors, mampares, etc.), amb efectes retroactius. (5.000 €)

 

5.- Mesures en l’espai públic davant la crisi sanitària.

 • Realitzar un Pla de PAE (Polígons d’Activitat Econòmica) per millorar la competitivitat, imatge i estat dels polígons industrials de la nostra vila, amb actuacions d’infraestructura de comunicacions, imatge, senyalització i mobilitat per retenir les empreses ubicades i atraure’n de noves (col·laboració AMERC).
 • Accions d’urbanisme tàctic per ampliar zones amb preferència de vianants, especialment al centre. (10.000 €)

 

6.- Mesures en l’organització municipal que garanteixin l’accés àgil a mesures i ajuts per part de la ciutadania, així com l’adaptació en l’organització interna.

 • Adaptar la web de l’Ajuntament amb la creació d’un apartat COVID de manera de tenir informació concreta i estructurada amb consells, noticies, evolució al municipi, ajuts.... (recursos propis).
 • Dur a terme una trobada en memòria de les persones que han mort a la vila per Covid-19 i de reconeixement a les persones, tant treballadores, com voluntàries, que hagin jugat un paper transcendental. (2.000 €)

Comparteix aquest contingut