Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Front comú de les alcaldies del Vallès Occidental afectades per talls de llum als municipis

#Alcaldia

15/1/2021

Un total de 14 alcaldies de Vallès Occidental denuncien talls indiscriminats de llum als seus municipis i la manca de resposta de la companyia Endesa. Des de les diferents alcaldies s’ha exposat la situació que viuen a cada municipi i les actuacions que s’han portat a terme. Des del Vallès Occidental es denuncia la manca de manteniment de les instal·lacions elèctriques i la manca de resposta de la companyia davant la ciutadania i els ajuntaments.

 

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha explicat que “els talls de llum que estem vivint al Vallès Occidental no són una situació puntual en moments d’alta demanda elèctrica sinó que ha afectat i afecta diferents municipis i a dia d’avui s’està agreujant donada la situació de pandèmia i la major demanda d’energia pel fred”.  “Des de la comarca exigim un millor manteniment de les instal·lacions elèctriques, no només correctiu, sinó també preventiu perquè aquestes situacions no passin en un futur”, afegeix. Per abordar la situació des del Consell Comarcal “es reactivarà la Taula de pobresa energètica, creada el 2016 per encàrrec del Consell d’Alcaldies, i demanarem que les companyies elèctriques afectades vinguin a explicar-nos quina és la planificació d’inversió”.

Per la seva banda, l’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, ha denunciat la falta de manteniment i d’inversió per part d’Endesa i el fet que, un any després del temporal Glòria, encara resten inacabades obres de reparació. Ha qualificat d’inadmissibles els talls de llum soferts a la població per la nit amb el que això comporta per les famílies i la pujada del preu de la llum en aquestes circumstàncies, i ha exigit solucions al govern de l’estat.

 

A la roda de premsa hi han participat Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental i alcalde de Castellar del Vallès; Jordi Ballart, alcalde de Terrassa; Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell; Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Anna Maria Martínez, alcaldessa de Rubí; Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès; Josep Maria Osuna, alcalde de Ripollet; Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac; Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès; Oriol Lozano, alcalde de Palau-solità i Plegamans; Eva Menor, alcaldessa de Badia del Vallès; Nil López, alcalde de Matadepera i  Javier Silva, alcalde de Polinyà.

Comparteix aquest contingut