Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Mossos alerten de possibles estafes en la vacunació a domicili de la Covid a persones majors de 80 anys

#Gent Gran
#Salut Pública

4/3/2021

Recomanacions bàsiques per evitar enganys relacionats amb aquest procés

 

Amb l’inici de les vacunacions a domicili entre les persones majors de 80 anys, aquesta setmana s’ha obert una nova oportunitat d’estafa. Fins ara, es recomanava a la gent gran no deixar entrar ningú que digui que ve a posar una vacuna, perquè les dosis es posaven només als CAPs o altres llocs habilitats. Amb la vacunació a domicili, això ha canviat.

 

Per aquest motiu, els Mossos d’Esquadra donen algunes recomanacions bàsiques tant per a gent gran com per al seu entorn: familiars, cuidadors/es, veïns/es, etc. L’objectiu és evitar estafes relacionades amb el procés.

 

La vacuna és gratuïta

Si es demana alguna quantitat per administrar-la, cal posar-se en guàrdia. Les persones que es dediquen a estafar pretexten a vegades que han sobrat dosis d’una remesa o bé ofereixen a les víctimes posar-les al capdavant d’una llista a canvi d’una determinada suma: 50, 100, 200 euros... Això al sistema de Salut pública no passarà mai.

 

Cal observar

Si el suposat personal sanitari es presenta a una hora poc habitual, si no van amb vestimenta sanitària o si fan qualsevol cosa sospitosa... cal desconfiar-ne.

 

Cal sospitar

Si el personal que s’adreça a vacunar o ens truca per informar-nos de la vacunació,  no prové del nostre CAP de referencia o ho fa a  hores no habituals.

 

I preguntar

Per assegurar-se que les persones són qui diuen ser, una opció és preguntar tots els dubtes que es tinguin sobre la vacuna. Si les persones que venen al domicili no saben respondre preguntes bàsiques sobre el fàrmac, ens podrien estar enganyant. Qualsevol dubte, informar-se en el CAP de referència o persona de referència.

Comparteix aquest contingut