Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La campanya #GentGranSenseFicció mostra les experiències de la gent gran durant la Covid-19

#Gent Gran

15/3/2021

En diferents vídeos, es dona veu a aquest segment que reflexiona sobre com els està afectant la pandèmia 

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans avui una campanya per homenatjar i mostrar les experiències de la gent gran durant la pandèmia de la Covid-19, així com reflectir la manera com els nostres veïns i veïnes més grans han viscut i viuen aquest  període d’incertesa, de separació de familiars i de confinament.

 

La iniciativa porta el títol de #GentGranSenseFicció i consisteix en tres peces de vídeo curtes i una que les agrupa, on els seus protagonistes expliquen diferents històries personals amb el rerefons de contes populars molt coneguts com ‘El Flautista’, ‘En Juan sense por’, o ‘La Llebre i la Tortuga’.

 

Principalment, s’ha volgut donar veu i fer un homenatge a les persones grans, en un moment en el que ha augmentat el nivell de por, soledat o preocupació pel futur, però que l’han afrontat amb valentia i determinació. La campanya mostra el seu punt de vista a través de les seves vivències i reflexiona sobre el fet que la socialització i la comunicació són bàsiques per superar les dificultats d’una situació com la que s’està vivint.

 

#GentGranSenseFicció es composa de quatre vídeos, tres expliquen les històries personals de: Lluïsa Callado Martín amb el títol ‘El Flautista de Palau’; Juan González Martín En Juan sense por’; Charo García Bartolomé ‘ La llebre i la tortuga’. La quarta filmació conté els altres tres vídeos en un mateix document amb el títol ‘Gent Gran sense ficció’.

 

Els vídeos es començaran a difondre a les diferents xarxes socials de l’Ajuntament de Palau-solità o Plegamans, i també es penjaran al canal municipal de youtube.

 

La regidora de Comunicació, Eva Soler, ha agraït la participació de les persones que han protagonitzat els vídeos i ha vinculat aquesta campanya amb la que ja es va fer fa uns mesos adreçada als joves #JovesForadeSèrie,: “Hem volgut dedicar aquesta campanya a aquells col·lectius que creiem que han estat més castigats per aquesta situació sanitària. I un d’ells és el de la gent gran, que ha patit deixar de socialitzar-se, la soledat, la pèrdua d’amics i amigues... I volíem que els veïns i veïnes de la vila ho veiessin reflectit en vosaltres”.

 

La regidora de Gent Gran, Patricia Freire, ha assenyalat que: “El missatge del vídeo és totalment positiu i la gent gran ens ha donat una lliçó a tothom, perquè han lluitat per superar les adversitats”.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, va tancar l’acte de  presentació de la campanya adreçant-se a les persones assistents: “Us hem trobat a faltar durant aquest temps. Hem trobat a faltar els berenars al Casal de la Gent Gran, compartir estones junts... És important tornar-nos a retrobar. Sembla que comencem a veure el llum i espero que aviat puguem tornar a fer tot allò que ens hem perdut per la pandèmia”.

 

A part dels protagonistes principals dels vídeos, també han aparegut a les filmacions Mercedes Pariente Ortega, Jaume Gil Mayner, Enriqueta Picart Calls, i Antonia Vilardell Ballbé.

 

Podreu trobar el primer vídeo a les xarxes socials de l'Ajuntament i en el següent enllaç del canal municipal de youtube

Comparteix aquest contingut