Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, víctima d’un delicte d’estafa digital que afecta a més de 50 ajuntaments

#Governació

23/3/2021

El Govern de l’Ajuntament ha creat una comissió de seguiment en la qual hi són representats tots els grups polítics i hi formen part  tots i totes les regidores del consistori

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha estat víctima d’un delicte d’estafa digital consistent en la suplantació  fraudulenta dels números de compte corrent de dos proveïdors habituals de la Corporació, per apropiar-se de forma indeguda dels pagaments a aquests proveïdors. El “modus operandi” del delicte ha estat el mateix en tots dos casos, si bé es tracta de dos proveïdors diferents, i de comptes oberts en dues entitats bancàries diferents.

 

L’advertència d’impagament el passat mes de gener per part d’una de les empreses proveïdores va motivar l’obertura d’una investigació interna mitjançant la qual es va poder detectar que dit pagament s’havia fet a un compte fraudulent i que havia un segon cas amb un altre proveïdor amb idèntica mecànica delictiva, ascendint el total defraudat a 348.876,01€.

 

L’Ajuntament va denunciar els fets davant la Policia Local i els va posar en coneixement de la Fiscalia, atesa la seva gravetat i, tanmateix la Unitat Central d’Estafes i Medis de Pagament (UCEMP) dels Mossos d’Esquadra, va iniciar una investigació. L’assumpte es troba judicialitzat a Barcelona a on el jutge ha declarat el secret de sumari.

 

El govern municipal ha posat en marxa una comissió interna d’anàlisi i seguiment, de la que formen part tots i totes les regidores del consistori, a més de tècnics i juristes. En un primer moment ha treballat per recollir tota la informació possible per tal que la investigació es pugui dur a terme de la manera més ràpida i efectiva.

 

La comissió de seguiment ha nomenat a l’advocat Antoni Prats com a portaveu davant dels mitjans d’informació.

Comparteix aquest contingut