Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Les parcel·les d’horts municipals reservades per a Serveis Socials seran un projecte d’agricultura urbana i ecològica

#Acció Social

13/4/2021

El passat 8 d’abril es va presentar a diverses persones usuàries de Serveis Socials i interessades en els horts municipals les parcel·les reservades com a horts socials i que es destinaran a un projecte d’agricultura urbana i ecològica. El projecte de títol “Cultivem el Clima i la Comunitat (3C) és d’Humana i de la Fundación Pueblo para Pueblo.  

 

Els participants en el programa, a part de cultivar la parcel·la pròpia pel consum familiar, es comprometen a assistir a les sessions de formació, a participar activament en les actuacions que s’organitzin i a respectar el Reglament dels horts municipals. El programa preveu una atenció tècnica per part de personal titulat que es realitzarà una tarda a la setmana (3 h/al dia). I es facilitarà el material necessari per al cultiu.

 

El programa és formatiu i es treballaran diferents temàtiques: tècniques de cultiu en horticultura ecològica, el manteniment de l’horta i dels seus voltants, l’ús sostenible de recursos, control ecològic de plagues i malalties més comunes, elaboració de fitosanitaris ecològics casolans, tractament de residus orgànics, generació de llavor i planter, etc.

Comparteix aquest contingut