Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Primera sessió informativa per revisar l’estudi urbà de la vila amb clau inclusiva i de gènere

#Igualtat
#Participacio
#Urbanisme

26/4/2021

Serà el pròxim 28 d’abril a les 19 h a la Sala Polivalent en format presencial i online

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha iniciat el projecte referent a la feminització de l’espai públic de la vila. Aquest projecte permetrà, entre d’altres, entendre la funcionalitat de l’espai públic des del punt de vista de com les dones l’utilitzen i com a punt de partida per a la millora de la seva percepció. Identificarà les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats detectades i es determinarà de quina manera s’utilitza l’espai lliure actual.

 

L’estudi de l’espai es farà mitjançant el treball de camp i la participació ciutadana, i s’analitzarà la funcionalitat de l’espai públic amb perspectiva inclusiva i de gènere

 

L’Ajuntament convida a participar en aquesta primera sessió informativa on s’informarà  de l’estat actual del projecte, així com de les properes actuacions a realitzar que es faran de forma participativa i col·laborativament amb les veïnes i veïns del municipi que hi vulguin participar.

 

La sessió serà el pròxim 28 d’abril a les 19 h a la Sala Polivalent de forma presencial per a un màxim de 40 persones amb inscripció prèvia, però que també es podrà seguir via online.

 

La sessió estarà a càrrec de l’equip redactor Urbaning, IDEEM INNOVA S.L. i per inscriure’s cal enviar correu electrònic a: participacio@palauplegamans.cat. L’enllaç de la reunió online és el següent: https://bit.ly/32CN9uq

 

Aquest projecte pretén que hi hagi una participació de les dones en el disseny del poble i en la recuperació de la memòria històrica col·lectiva, ja que tradicionalment l’urbanisme s’ha dissenyat des d’una òptica masculina. Aquesta participació vol ser una activitat interactiva que, entre d’altres, s’encamini a situar sobre plànol diferents punts negres o elements considerats de risc des d’una perspectiva feminista.

 

L’espai públic té un paper molt important en l’habitabilitat i la vida quotidiana de les persones. S’ha demostrat que les dones són més susceptibles a sentir-se insegures en els espais públics, ja que històricament s’han dissenyat els usos i l’espai públic sense tenir en compte la mira de gènere.

Comparteix aquest contingut