Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Al voltant d’unes 400 persones van gaudir de Medievàlia aquest cap de setmana

#Cultura
#Turisme

3/5/2021

Tant les visites guiades al Castell com el doble concert de música medieval amb la Torna van esgotar entrades

 

Aquest cap de setmana prop de 400 persones van poder gaudir de la fira Medievàlia a Palau-solità i Plegamans. Les visites guiades al Castell de Plegamans i els dos concerts de música medieval a càrrec de la Torna van esgotar les seves entrades.

 

La pluja finalment no va estar present tant com se l’esperava i el sol va acompanyar a la fira Medievàlia els dos dies. Les visites guiades al Castell de Plegamans es van esgotar i quasi 200 persones van gaudir d’una visita historicorecreativa on es va poder conèixer armament de l’edat mitjana, la història del castell des de la seva construcció fins a l’actualitat i una recreació històrica amb el cavaller Ramon de Plegamans en un dinar amb l’enviat del rei Jaume I.

 

Amb la visita guiada també es va poder conèixer la història de la Fundació Folch i Torres i visitar la seva seu de la mà de Jordi Folch i Pons, nét de Jordi Folch i Torres i fill de Ramon Folch i Camarassa.

 

A més als voltants del castell s’hi van instal·lar unes parades d’oficis artesanals medievals com el treball del ferro i la terrissa.

 

Per altra banda el Teatre de la Vila va acollir el doble concert del grup de música medieval La Torna que va exhaurir les entrades dissabte i gairebé diumenge.

 

El regidor de Festes populars, Fires i Mercats Jordi Plaza ha fet una valoració molt positiva de la fira, “malgrat que enguany no hem pogut tampoc fer el Mercat Medieval, creiem que ens hem adaptat i ha atret molta gent que ha fet mantenir viu l’esperit del Mercat”.

Comparteix aquest contingut