Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Passejada exploratòria per la vila per detectar punts de risc en l’espai públic

#Igualtat
#Urbanisme

5/5/2021

L’acció forma part d’un estudi urbà que ara es troba en el punt de participació per part de la població

 

El pròxim dimecres 12 de maig es realitzarà una passejada exploratòria per la vila amb la finalitat de fer un reconeixement de l’espai públic i dels elements urbans que s’hi poden trobar fent èmfasi en la mirada de gènere. Les persones participants prendran el protagonisme per indicar, a peu de carrer, els contextos, llocs i elements que invisibilitzen més les dones o que els generen més inseguretat.

 

Començarà a les 18.30 h i serà fins a les 20.30 h. El punt de trobada és la Plaça de la Vila, davant l'Ajuntament. Totes aquelles persones interessades a realitzar-la han d’enviar un correu a: participacio@palauplegamans.cat.

 

Sessió informativa prèvia

El passat dimecres 28 d’abril va tenir lloc la primera sessió informativa per revisar l’estudi urbà de la vila amb clau inclusiva i de gènere. Aquesta sessió va servir per fer el trasllat a la població de l’estudi fet fins ara a càrrec de l’equip redactor Urbaning, IDEEM INNOVA S.L. i parlar de la periodització de les accions a fer a partir d’ara.

 

Adjunt a aquesta notícia i en aquest enllaç podeu trobar la presentació que es va realitzar i on es plasma aquest estudi urbà. En aquest document s’exposen les principals amenaces detectades, fortaleses, debilitats i oportunitats i de quina manera s’utilitza l’espai lliure actual.

 

Enquesta per valorar l’espai urbà

El primer pas és aquesta passejada exploratòria, però també aviat es llançarà una enquesta dirigida a tota la població amb la voluntat de reforçar els valors cívics i construir una societat més justa i igualitària per a totes les persones.

L’objectiu de l’enquesta és aportar informació directa sobre les vivències de la ciutadania del municipi tenint en compte aspectes sovint invisi­bilitzats, com són les discriminacions, de­sigualtats i violències per raó de gènere. El qüestionari és totalment anònim i serà processat amb el propòsit de millorar Palau-solità i Plegamans.

 

Estudi urbà amb perspectiva de gènere i mirada inclusiva

Aquest projecte d’estudi pretén que hi hagi una participació de les dones en el disseny del poble i en la recuperació de la memòria històrica col·lectiva, ja que tradicionalment l’urbanisme s’ha dissenyat des d’una òptica masculina. Aquesta participació vol ser una activitat interactiva que, entre d’altres, s’encamini a situar sobre plànol diferents punts negres o elements considerats de risc des d’una perspectiva feminista.

Comparteix aquest contingut