Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament aprova demanar l’àrea de mercat d’habitatge tens

#Urbanisme

3/6/2021

L’acord adoptat al Ple Municipal s’ha de portar ara al Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui té la competència per fer la declaració

 

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va aprovar per unanimitat en la sessió celebrada presencialment el passat 27 de maig demanar la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens al municipi, que preveu la llei 11/2020, de contenció de rendes de lloguer d’habitatges.

 

El Ple ha demanat que la durada de la declaració sigui de cinc anys, i que pugui ser revisada posteriorment per a escurçar-la o per deixar-la sense efecte si canviessin les circumstàncies que la van motivar. A més, la llei preveu que, arribat el moment, pugui ser prorrogada si també la situació ho justifica per un termini no superior a la durada inicial. Això és així amb l’objectiu que es tracti d’una declaració flexible i s’adapti a les necessitats de cada moment.

 

L’acord adoptat al Ple s’ha de portar ara al Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui té la competència per fer la declaració. Alhora, l’acord també es traslladarà al Departament de Justícia, al Sindicat de Llogateres local, a la PAH local i a les associacions de veïns i veïnes del municipi.

 

Pel regidor d’Urbanisme, Jordi Plaza, “seria inconcebible estar en situació de mercat tens i deixar d’aplicar al municipi la llei que precisament permet introduir les mesures de reacció a aquest mercat tensionat de lloguer, en plena emergència habitacional agreujada per la situació de crisi econòmica a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19”.

 

La regidora d’Habitatge, Patricia Freire, ha recordat que el dret d’accés a l’habitatge és una peça clau de l’Estat del Benestar” i que els ajuntaments, com a institució més pròxima a la ciutadania, “tenim l’obligació de posar-hi totes les eines al nostre abast per a fer-ho possible”.

Comparteix aquest contingut