Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Empreses i professionals de l’AMERC posen en comú experiències sobre transició energètica

#Empresa i Ocupació

3/6/2021

La jornada ha servit per contribuir al disseny de polítiques energètiques locals en clau de sostenibilitat i sensibilitzar les empreses en els beneficis d’aquest tipus d’instal·lacions

 

Un total de 56 d’empreses i professionals de l’eix de la Riera de Caldes van participar ahir a la jornada sobre Disseny de polítiques energètiques locals organitzada per l’Associació de Municipis de la Riera de Caldes (AMERC).

 

Els participants van intercanviar i posar en comú les respectives experiències en matèria de transició energètica als polígons industrials. L’acte, organitzat per l’Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), s’ha dut a terme a l’Espai de Can Rius de Caldes de Montbui, tot i que també s’ha pogut seguir de forma virtual. Es tracta d’una iniciativa per contribuir al disseny de polítiques energètiques locals en clau de sostenibilitat impulsada pels municipis que hi ha l’eix de la Riera de Caldes i sensibilitzar les empreses dels beneficis tan econòmics com ecològics d’aquest tipus d’instal·lacions.

 

Javier Silva, alcalde de Polinyà i President de l’AMERC,i Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui, van obrir les jornades per donar la benvinguda a les persones participants, tan presencials (33) com els virtuals (27). També hi ha participat dos representants de la Diputació de Barcelona. La jornada ha comptat amb representants de Palau-solità i Plegamans (8), Barcelona (3), Caldes de Montbui (11), Camarles (1), Cerdanyola del Vallès (2), Girona (1), Granollers (2), La Llagosta (2), Llinars del Vallès (1), Mollet (2), Pallejà (2), Polinyà (6), Rubí (2), Sant Just Desvern (1), Santa Perpètua de Mogoda (8), Sentmenat (7), Terrassa (1).

 

Després de les conferències, es va poder visitar una exposició de 6 proveïdors de solucions d’energies renovables ubicats a l’eix de la Riera de Caldes, per conèixer de primera mà solucions sostenibles en matèria d’aparcament i punts de recàrrega fotovoltaica, instal·lació de plaques fotovoltaiques o mobilitat elèctrica, reducció de consum elèctric en entorns industrials, entre d’altres.

 

La Jornada d’experiències de transició energètica als polígons industrials s’ha emmarcat dins del programa de foment de la transició energètica als Polígons d’Activitat Econòmica (PAE) de la Riera de Caldes.

 

Si voleu visualitzar la jornada sencera, que es va retransmetre per youtube, podreu fer-ho des del següent enllaç: Jornada sobre Disseny de polítiques energètiques locals

Comparteix aquest contingut