Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El Consorci de Gallecs posa en marxa la campanya de prevenció d’incendis amb patrulles diàries fins al setembre

#Medi Natural

16/6/2021

L’ADF La Serralada 301 és l’encarregada de les tasques de prevenció, sensibilització i extinció d’incendis a l’espai rural

 

El Consorci de Gallecs ha donat per iniciada la campanya de prevenció d’incendis d’aquest estiu, que s’allargarà, en principi, fins al 15 de setembre. Enguany, i per segon any consecutiu, l’ADF La Serralada 301 és l’encarregada de fer les tasques de prevenció i extinció d’incendis a les 740 Ha de l’espai rural de Gallecs. 

 

Fa 15 dies que l’ADF ha iniciat els serveis ordinaris de la campanya, que consisteixen en patrullatges de dotze hores –des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit– els set dies de la setmana, amb una o dues unitats de vehicles 4x4, que compten amb kits d’extinció d’incendis. Tot i que la campanya es preveu que es tanqui oficialment el 15 de setembre, des de l’ADF no descarten que es pugui allargar. “Se’ns presenta una campanya marcada per l’escassetat hídrica al territori i les altes temperatures”, explica Oriol Serratusell, membre de l’ADF La Serralada, qui afegeix com a risc el preocupant estat del sotabosc. “Hem passat un hivern i una primavera secs. A la vegetació li falta aigua i a això se li afegeix l’acumulació de vegetació morta de l’any passat, que fa que tinguem un sotabosc amb molt combustible”, diu Serratusell.

 

Els voluntaris de l’ADF La Serralada 301 duen a terme actuacions de prevenció per minimitzar el perill d’incendi i facilitar les possibles tasques d’extinció a l’espai de Gallecs. Entre aquestes accions hi ha la inspecció de camins i la informació del seu estat al Consorci, l’obertura de camins bloquejats per caigudes d’arbres, l’eliminació de combustible vegetal, el control i detecció de columnes de fum, la primera intervenció en conats d’incendi.

 

Ara, en plena època de sega, també es coordinen amb els pagesos per evitar focs als camps. “La campanya de sega és un moment en què hi ha un alt risc d’incendi, ja que les màquines treballen a les hores amb més temperatura i el risc d’ignició del camp és molt elevat”, explica el membre de l’ADF.

Comparteix aquest contingut