Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’1 de juliol es clausura l’àrea d’emergència de residus del carrer Nou de Can Riera de Palau-solità i Plegamans

#Medi Natural

28/6/2021

L’Ajuntament demana utilitzar el servei de recollida porta a porta

 

L’1 de juliol es retiraran els contenidors per als residus orgànics i el rebuig de l’àrea de d’emergència del carrer Nou de Can Riera de Palau-solità i Plegamans. El motiu principal de la seva retirada és la utilització incorrecta d’aquesta àrea, sobretot perquè s’hi ha llençat tot tipus de residus. D’aquesta manera es pretén millorar l’índex de recollida selectiva, reduir costos i millorar la imatge d’aquests espais de la vila.

 

L’Ajuntament demana utilitzar el servei de recollida porta a porta, i trucar al 93 864 37 89 per la recollida de voluminosos i restes vegetals -o portar-ho a la deixalleria-. Els contenidors de selectiva (paper, vidre i envasos) estaran al carrer Camí de la Serra de Ponent. Incomplir l’ordenança sobre la gestió dels residus pot comportar sancions de fins a 300 €.

 

Tot i la retirada d’aquesta àrea, encara queda operativa una àrea d’emergència més: la que es troba davant de la Deixalleria municipal. En poden fer ús les persones que, de forma excepcional, no poden treure els residus en l’horari establert del porta a porta, que és de 20 a 22 hores; aquells que hagin generat, en un moment puntual, una gran quantitat de residus; o la ciutadania de segona residència.

 

El regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, Jordi Plaza, ha explicat que “aquesta acció va en la línia de la realitzada l’any 2019, quan es ja es van eliminar tres àrees d’emergència de residus de la vila, les del Passeig de la Carrerada (al costat de l’Espai Jove l’Escorxador), la del carrer Maria Aurèlia Capmany i la del Camí Reial de Can Puig-Oriol”.

 

Aquestes àrees d’emergència de residus es van instal·lar en el seu dia per donar resposta als ciutadans que, per motius de feina, horari o situacions excepcionals, no podien utilitzar el servei de recollida porta a porta dins l’horari habitual.

 

Cal recordar que al mes de desembre d’enguany es retiraran tots els contenidors de recollida selectiva del municipi per implantar la recollida porta a porta de totes les fraccions.

 

Per a més informació feu clic a l’enllaç: Què fem amb els residus.

Comparteix aquest contingut