Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament de Palau-Solità i Plegamans es dota d’un nou Pla d’Igualtat de gènere

#Igualtat

6/7/2021

El Pla va ser aprovat per unanimitat de tots els grups polítics i referma el compromís del consistori amb l’eradicació dels obstacles que dificulten la igualtat de gènere

 

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va aprovar per unanimitat en la sessió celebrada presencialment el passat 29 de juny el II Pla d’Igualtat de gènere per a la ciutadania de la vila (2021-2024). D’aquesta manera, l’Ajuntament es ratifica en el seu compromís per eradicar totes les formes de desigualtat i aconseguir una societat igualitària.

 

Per fer-ho, s’ha determinat la necessitat d’actuar desenvolupant mesures d’acció positiva que, d’una manera concreta, possibilitin l’eliminació de determinades situacions de desigualtat. Això ha portat el consistori a fer un precís treball transversal de perspectiva de gènere en tots els àmbits i polítiques municipals, que permet obtenir un coneixement de la realitat sobre la qual treballar.

 

Una de les peces clau ha estat el treball a les escoles i als instituts del municipi, ja que els i les joves són la base per poder fer canvis en la societat. I això s’aconsegueix amb una educació basada en valors igualitaris, on les dones i els homes convisquin en una societat lliure, diversa i respectuosa amb tothom.

 

Una eina estratègica

 

El I Pla Local d’Igualtat es va aprovar l’any 2015. La regidora d’Acció Social, Feminisme i Polítiques LGTBIQ+, Patricia Freire, emmarca el nou full de ruta aprovat en la necessitat de “continuar treballant en l’eradicació dels obstacles que dificulten la igualtat de gènere, i en la construcció d’un municipi equitatiu, just, segur i curós, que atengui les necessitats de totes les persones i, especialment, les dones”. A més, Freire va deixar clar que el Pla aprovat esdevindrà “l’eina principal de les polítiques d’igualtat a la nostra vila, que ha de marcar el full de ruta estratègic a seguir durant els propers anys”.

 

Comparteix aquest contingut