Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament adjudica la concessió d’un espai de la ‘Masia Can Falguera’ per destinar-lo a activitats culturals, educatives i lúdiques

#Patrimoni

7/7/2021

L’entitat palauenca Teia Moner SCCL serà l’encarregada de gestionar l’espai, que incorporarà exposicions, visites escolars, visites històriques i un centre de documentació, entre d’altres coses

 

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va aprovar en la sessió celebrada presencialment el passat 29 de juny l’adjudicació de la concessió demanial d’un espai de la ‘Masia Can Falguera’ per destinar-lo a activitats culturals, educatives i lúdiques. La durada del contracte serà de 15 anys i l’adjudicatària de la concessió és TEIA MONER SCCL, entitat palauenca especialitzada en l’organització d’espectacles, tallers i activitats educatives en els àmbits del teatre, la màgia i els titelles. L’esmentada entitat és l’única empresa que es va presentar a la licitació convocada per l’Ajuntament a fi d’adjudicar la concessió en qüestió.

 

En virtut d’aquesta adjudicació, TEIA MONER gestionarà l’espai abonant una quantitat de 250,00€ mensuals (sense subjecció a IVA). El projecte presentat per la companyia incorpora l’organització de visites escolars i de visites històriques a la Masia; el muntatge d’exposicions permanents; la creació d’un centre de documentació de consulta gratuïta format per fons bibliogràfic propi; la programació de jornades sobre educació i teràpia amb titelles; l’organització del Festival d’estiu del Senyor Falguera; la realització de càpsules formatives; la creació d’una comissió per treballar de forma col·lectiva amb l’entorn de les entitats i equipaments del municipi; la producció d’elements comunicatius i de marxandatge, etc.

 

A més, la proposta de TEIA MONER preveu avantatges molt importants per als usuaris i usuàries de l’espai que siguin alumnes de les escoles del municipi, que tindran reservat el 100% de les places de les activitats amb aforament limitat i gaudiran d’un 30% de descompte sobre les tarifes generals de totes les activitats.

 

La regidora de Cultura i Patrimoni, Eva Soler, ha destacat “la importància de donar un ús a aquest espai del nostre patrimoni que des de la seva rehabilitació estava pendent d’omplir”. Soler també ha mostrat la satisfacció que “hagi estat una persona referent en el món cultural i, concretament en les arts escèniques, com la Teia Moner, qui pugui gestionar aquest espai.

Comparteix aquest contingut