Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Gratuïtat del bus urbà en la Setmana Europea de la Mobilitat

#Mobilitat i Transport

15/9/2021

Serà a partir d’aquest dijous 16 de setembre i s’allargarà fins el dimecres 22 de setembre 

 

Palau-solità i Plegamans se suma un any més a la Setmana Europea de la Mobilitat, una iniciativa que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre amb la participació d’institucions, entitats, associacions i operadors.

 

Per tal de conscienciar la població sobre la importància de la mobilitat sostenible, l’Ajuntament ofereix el servei d’autobús urbà de forma completament gratuïta entre els dies 16 i 22 de setembre, ambdós inclosos. Es poden consultar els horaris i el recorregut del bus urbà al web Transport públic i Mobilitat

 

El regidor de Mobilitat i Transports, Ovidi Popescu  ha indicat que “el principal objectiu d'aquesta acció és promoure una mobilitat més sostenible. Optar per desplaçar-se a peu, en bicicleta o en transporte públic és més segur i més saludable".  

 

Amb el lema ‘Fes salut. Mou-te de manera sostenible’, el tema d'aquest any es "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", i durant aquesta setmana es vol incidir en quatre principis: la salut mental i física, la seguretat i la resposta davant la COVID-19.

 

Els objectius principals de la Setmana són els següents:

  • Estimular un comportament ciutadà, en relació amb l’ús del vehicle, compatible amb el desenvolupament urbà sostenible, en particular amb la protecció de la qualitat de l’aire, la prevenció d’accidents de trànsit, la reducció d’emissió de gasos que provoquen l’efecte hivernacle i el consum racional dels recursos energètics.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats.
  • Impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Reflexionar sobre com afecta a la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat. Per una banda, la contaminació atmosfèrica i la congestió que generen tenen un impacte negatiu sobre els sistemes respiratori i cardiovascular. Per una altra, propicien el sedentarisme i la inactivitat física.

 

#Mobilitat2021

Comparteix aquest contingut