Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La ciutadania participa activament en la recollida ‘Porta a Porta’ de les cinc fraccions de residus

#Gestió Ambiental
#Serveis Municipals

23/12/2021

S’ha informat ja al 97,5% dels habitatges de la vila

 

Durant la campanya ‘Porta’ls a la porta’ per a la recollida de residus de les 5 fraccions ja s’han repartit els cubells a 4.249 habitatges i les targetes als 1.181 habitatges què no necessiten el cubell amb xip ja que disposen de la targeta per obrir els contenidors. S’ha informat al 97,5% dels habitatges de la vila.

 

Així mateix, s’han visitat 370 comerços i s’han entregat 196 contenidors per a les diferents fraccions de residus.

 

El regidor de Medi Ambient, Jordi Plaza, ha valorat “molt positivament la participació de la ciutadania en aquests primers dies de la recollida, cosa que es pot comprovar observant tots els cubells als portals de les cases de la vila. Per això, volem agrair l’esforç, l’interès i la comprensió dels veïns i veïnes de la vila”.

 

Millorar recorreguts de recollida

Els primers dies del Porta a Porta, els tres equips de recollida nocturna no van arribar a passar per tots els carrers del municipi, i per això es va acabar la feina durant el matí següent. Així mateix, el primer dia, el dilluns 13 de desembre, un dels camions va estar aturat bona part de la nit per problemes electrònics amb la premsa.

 

Segons comenta Plaza, aquests contratemps s’estan analitzant per resoldre’ls i reconeix que “és necessari un temps d’adaptació a les dimensions i tecnologia dels nous camions bicompartimentats i a la recollida de les dues fraccions més diàries. També estem estudiant la millor manera d’adaptar l’itinerari per recollir en el temps previst tots els residus, i buscar solucions per accedir a aquells carrers estrets on els nous camions no poden entrar”.

 

A causa d’aquestes dificultats inicials, es demana deixar els cubells al portal dels domicilis si no s’han pogut recollir durant la nit, per recollir-los de dia. I també s’aconsella deixar els envasos dins d’una bossa de plàstic per facilitar-ne la recollida.

 

Cal apuntar que des del passat diumenge s’ha habilitat un quart equip per completar la recollida en tot el municipi, i s’estan reorganitzant els recursos i dissenyant noves rutes per realitzar la recollida amb la màxima eficiència.

 

 

Visites als habitatges

En el període de la campanya, l’àrea de Medi Ambient ha fet dues visites als habitatges plurifamiliars i si no s’ha trobat ningú al domicili s’ha deixat la targeta amb un avís a la bústia. Aquests dies també s’estan reforçant les visites a les cases unifamiliars que encara no han vingut a buscar el kit del Porta a Porta, per entregar-los-hi.

 

Recollida al Centre

Els contenidors situats al centre del municipi -30 ubicacions de les 165 existents- es mantindran fins després de les festes de Nadal, per donar servei a 62 blocs de pisos (949 habitatges) que seguiran disposant de l’actual contenidor per a la recollida de l’orgànica i el rebuig, i dels contenidors per a la recollida del paper, envasos i vidre. 

 

S’informarà individualment a cada habitatge plurifamiliar per començar a fer ús del seu contenidor comunitari a partir del 10 de gener i s’aniran retirant progressivament tots els contenidors de recollida selectiva.

 

Cartró comercial

La recollida de cartró comercial ha passat de 67 comerços a 187. Es realitza els dimarts i divendres en horari de matí, per tant cal treure el cartró a la porta, els dilluns i dijous al tancar el comerç.

 

Recollida porta a porta del vidre

La recollida del vidre es realitza els dimecres al matí. S’ha de deixar el cubell verd amb el vidre, sense bossa de plàstic, el dimarts a la nit o el mateix dimecres abans de les 6.30h.

 

Atenció del porta a porta

Telèfon 666 706 368  Adreça electrònica: portaporta@palauplegamans.cat

 

El punt informatiu ubicat al passeig de la Carrerada, davant de la pista coberta, es mantindrà fins el 31 de desembre en l’horari habitual (d’11h a 14h i de 16h a 20h), llevat del 24 i 31 de desembre que faran només horari de matí.

 

I a partir del 3 de gener es continua amb l’atenció presencial del porta a porta a l’edifici de l’Ajuntament (plaça de la Vila, 1) de 16h a 20h.

 

Calendari de recollida al Nadal

Els divendres 24 i 31 de desembre cal treure l’orgànica i els envasos abans de les 15h.

El dijous 6 de gener, abans de les 22h, podem deixar el paper i cartró plegat dins d’una bossa de paper o una caixa de cartró, per a una recollida especial.

 

-Campanya Porta a porta

 

-Tríptic del Porta a porta

 

-Butlletí informatiu del Porta a porta

Comparteix aquest contingut