Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Torna ‘La Fresqueta’, la programació cultural de primavera i estiu a l’aire lliure

#Cultura

5/4/2022

L’edició d’enguany comptarà amb activitats musicals, arts escèniques, ball o exposicions, entre d’altres

 

Torna La Fresqueta! Es tracta d’una programació cultural de primavera i estiu a l’aire lliure, que enguany celebra la segona edició, i que comptarà amb activitats musicals, arts escèniques, ball o exposicions, entre d’altres. La programació està adreçada a tots els públics, però amb activitats dirigides a públics concrets.

 

L’Ajuntament ha volgut reconèixer i valorar les propostes artístiques locals i per això hi haurà una jornada de cultura popular en acció, un concert de Roger Catlau, i una exposició amb l’entitat d’Arts&Foto del Taller de les arts. Però també s’incorporaran propostes artístiques d’àmbit català, com els concerts de Les Antines (grup de gralleres) i Las Karamba, així com una col·laboració amb el projecte “el Maria Canals porta cua”. Cal destacar, en aquest àmbit, el concert de The Tyets, que està especialment dirigit al públic jove.

 

A més, el consistori té molt present la perspectiva feminista, i per això actuaran dos grups musicals formats completament per dones (Les Antines i Las Karamba), així com Maite Guervara de clown solista. I entre les novetats d’aquesta edició de ‘La Fresqueta’ destaca la incorporació de la Torre Folch i els seus jardins com a espais on s’organitzaran activitats.

 

D’altra banda, la programació incorpora la doble dimensió del desenvolupament de polítiques públiques en l’àmbit cultural:

  • Democratització de la cultura: amb accés gratuït a les activitats i amb espais accessibles per a ciutadania.
  • Democràcia cultural: s’incorporen activitats que se centren en el desenvolupament de la pràctica artística: cultura popular en acció i piano de Maria Canals.

 

‘La Fresqueta’ té la vocació de convertir-se en una programació estable anualment que se celebrarà entre els mesos de maig i juliol. No farà falta reserva d’entrades, seran activitats amb aforament lliure.

 

La regidora de Cultura, Eva Soler, ha dit avui durant l’acte de presentació de ‘La Fresqueta’ als jardins de la Torre Folch: “Volem que ‘La Fresqueta’ arribi al màxim públic possible, amb accés per a tota la ciutadania, multidisciplinar, intergeneracional, i que tothom pugui gaudir a l’aire lliure de diferents espectacles entre els mesos de maig a juliol. En aquesta segona edició tornem a apostar pels artistes locals i entitats locals, com el concert del Roger Catlau, Cultura Popular en Acció, o una exposició fotogràfica del Taller de les Arts, a més de propostes d’àmbit català. També ens fa molta il·lusió començar a fer concerts a la Torre Folch i més amb un talent emergent local com el Roger Catlau”.

 

La regidora de Cultura ha afegit: “Molt important, en aquesta edició, és la perspectiva feminista, amb un treball transversal entre les regidories de Cultura i d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+. Per això comptem amb dos grups musicals formats íntegrament per dones: Le Antines i Les Karamba, i la Maite Guevara”.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, ha destacat que aquest govern “ha apostat per la cultura des del principi i amb diferents formats, i adreçada a diferents generacions. I creiem que ‘La Fresqueta’ és un exemple”.

 

L’alcalde ha indicat que “en aquesta segona edició, amb el concert de The Tyets, que inaugura al mes de maig la programació, apostem pel jovent, per la seva participació i perquè gaudeixin. Estem satisfets que la Cultura a la nostra vila s’hagi convertit en un referent entre els municipis de la comarca. Això ens demostra que ho estem fem bé. Continuarem en aquesta línia i amb aquest model cultural, tal com ens vam comprometre”.

 

Programació

 

Maig

- Divendres 6 de maig: The Tyets. 20 hores. Pista Semicoberta

- De dijous 12 fins divendres 27 de maig: Exposició en col·laboració amb Taller de les Arts. A la tarda. Plaça de la Vila

- Divendres 27 de maig: Tast d’autors amb Roger Catlau. 20hores. Jardins de la Torre Folch

 

Juny

- Divendres 10 de juny: El Maria Canals porta cua. De 9 a 20 hores. Plaça de la Vila

- Dijous 16 de juny: Poesia i flamenc amb Flamentics. 19 hores. Jardins de la Torre Folch

 

Juliol

- Dijous 7 de juliol: ¡Que buen día! Amb Maite Guevara. 19 hores. Plaça de l’1 d’octubre

- Dijous 21 de juliol: Cultura popular en acció +  Concert de Les Antines. 19 hores. Plaça de Ca l’Estruch

- Dissabte 30 de juliol: Concert Las Karamba. 20 hores. Parc de Can Linares

 

Comparteix aquest contingut