Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans estrena 4 rutes turístiques per la vila

#Patrimoni
#Turisme

26/4/2022

Han estat creades per tal que tothom pugui descobrir el municipi d’una manera saludable i sostenible

 

Palau-solità i Plegamans estrena 4 rutes turístiques per la vila, que neixen amb l’objectiu de donar a conèixer l’entorn natural i el patrimoni del municipi tant als veïns i veïnes com als que venen a visitar-lo i no el coneixen. Les 4 rutes surten o connecten en algun moment amb l’Hostal del fum, per tal d’incentivar a tothom que s’apropa a aquest parc emblemàtic a que donin un pas més i que entrin al poble, de manera que segueixin aquestes rutes i que descobreixin Palau-solità i Plegamans d’una manera saludable i sostenible. 

 

Tot i això, totes les rutes es poden començar des de qualsevol altre punt ja que estan ben senyalitzades, amb indicadors físics que marquen el sentit dels itineraris que es poden veure al llarg de les rutes o, si es prefereix, es pot fer seguint el track GPS que es troba a la web de l’Ajuntament a l’apartat VISITA’NS, i també escanejant els codis QR disponibles en la cartelleria que es pot trobar en diversos punts de les rutes.

 

Aquestes són les 4 rutes turístiques que s’han creat:

 • Ruta turística Hostal del Fum / Església romànica de Santa Maria de Palau-solità: Sortida del Parc de l’Hostal del Fum. Inici de l’itinerari per la Ronda Verda riu amunt, creueu la riera  fins al carrer Pompeu Fabra en direcció al camí que va a la Comanda Templera. Des de la Comanda Templera,  aneu en direcció al Camí de Santa Magdalena per creuar el pontet i anar fins a la Masia de Can Cladellas, cal continuar recte i arribar a l’església romànica. Des d’aquí es pot fer una caminada més llarga si agafeu la ruta 2, o podeu seguir per la ruta 1 i més endavant agafar l’opció de la variant de la ruta 2, fareu una volta pel mig del poble i al final anireu a parar al Parc de l’Hostal del Fum.
  1. Recorregut: 5,7 km
  2. Temps: 2 hores
  3. Descarrega el track en GPX
 • Ruta església romànica de Santa Maria de Palau-solità / Masia Can Duran / Hostal del Fum: Sortida de l’església romànica direcció la Sagrera,  passant per la Masia de Can Duran i el Museu de l’Avi, creueu el torrent de Can Duran i pugeu pel carrer Guilleries, gireu a l´esquerra pel carrer Tarragona fins a arribar a la Masia Can Tarragona, on hi ha un menhir, gireu a la dreta i a uns metres hi trobareu la Masia de Ca l’Aiguadé.  Seguiu cap a la dreta i arribareu a la  Font de Sant Roc, aneu per la zona de La Pineda, pel carrer Navarra fins a arribar al pont de Can Cladellas. En aquest punt la ruta pot derivar en dues: la primera és tornar al Parc de l’Hostal del Fum passant per la Ronda Verda i la segona, continuar recte pel passeig de la Carrerada fins al centre del municipi.
  1. Recorregut: 7 km
  2. Temps: 2 hores i 30 minuts
  3. Aquesta ruta també es pot fer per la variant: 9 km i 3 hores
  4. Descarrega el track en GPX
 • Ruta de Palau a Gallecs: Sortida des de l'església de Sant Genís per l’avinguda Nostra Senyora de Montserrat fins a la plaça de l'Alzina, continueu recte per la Rambla del Molí, gireu a l’esquerra fins a arribar a la cruïlla de l'avinguda Catalunya i creueu per pujar pel carrer Viver  fins al carrer Susqueda. Després, seguiu recte fins a arribar al  castell de Plegamans, continueu pel camí de Santa Ana  i el camí de la Serra fins a arribar al Parc Natural de Gallecs. 
  1. Recorregut: 5,5 km
  2. Temps: 2 hores
  3. Descarrega el track en GPX
 • Ruta cicloturística: Sortida del Parc de l’Hostal del fum. Inici de l’itinerari per la Ronda Verda, riu amunt, creueu la riera  fins al carrer Pompeu Fabra i llavors en direcció al camí que va a la Comanda Templera. De la Comanda Templera, sortiu en direcció al camí de Santa Magdalena per creuar pel pontet i aneu fins a la Masia de Can Cladellas. Continueu. recte i arribareu a l’església romànica de Santa Maria de Gallecs. Continueu en direcció a la Sagrera passant per la Masia de Can Duran i el Museu de l’Avi, creueu el torrent de Can Duran i pugeu pel carrer Guilleries, gireu a l’esquerra pel carrer Tarragona fins a arribar a la Masia Can Tarragona, on hi ha un menhir, gireu a la dreta i,  a uns metres, hi trobareu la Masia de Ca l’Aiguadé. Continueu cap a la dreta i arribareu a la  font de Sant Roc, a la zona de La Pineda, un cop creuat el pont, seguiu pel carrer Sant Roc fins a la cruïlla de l’avinguda del Sol, a l’alçada del CEIP Palau. Seguireu el carril bici fins al carrer Suïssa i us dirigireu cap a la Masia de Can Malla, la voltareu per la façana principal  on hi ha un rellotge de sol. Després de la masia creuareu l’avinguda Catalunya i us enfilareu pel carrer Pujada i pel carrer Major fins a la Masia de can Falguera. Després d’aquesta  masia seguiu pel GR-97.3 fins a arribar al Parc Natural de Gallecs. De tornada passareu pel camí de la Serra fins al castell de Plegamans. Un cop arribats al castell, baixareu pel carrer Empordà fins  a tornar a  creuar l’avinguda Catalunya en direcció a la Pedra Llarga, i seguireu pel camí Reial tot passant per davant de la Masia de can Cortès. Arribareu a l’avinguda de la Carrerada i baixareu fins a arribar altre cop a la Ronda Verda, que agafareu riu avall fins a  tornar a l’inici, al Parc de l’Hostal del Fum.
  1. Recorregut: 21 km
  2. Temps: 1 hora i 30 minuts

Descarrega el track en GPX

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut