Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’Ajuntament renova el conveni de col·laboració amb el Casal de la Gent Gran

#Gent Gran

12/5/2022

L’acord permet oferir al col·lectiu de gent gran del poble una oferta lúdica i cultural variada

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i el Casal de la Gent Gran han signat un conveni de col·laboració per tal que l’entitat sigui sent l’organitzadora d’un programa d’activitats adreçades específicament a la gent gran del municipi. L’acord s’ha rubricat al Saló de Plens amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano, la regidora de Gent Gran, Patricia Freire, i el president del Casal de la Gent Gran, Jaume Ventura.

 

El document signat, que tindrà una durada d’un any, compromet al Casal de la Gent Gran de Palau-solità i Plegamans a gestionar l’activitat diària del Casal municipal ubicat a la Masia de Can Cortès i a organitzar, entre d’altres, les següents activitats:

  • Ball de Saló. 
  • Ball en línia.
  • Activitats relacionals.
  • Taller de tall i confecció.
  • Viatges i excursions. 
  • Participació a les Festivitats de: Carnestoltes, Fira Palau, Sardinada, Dia de la truita, Revetlla de Sant Joan, Vermut de la Festa Major i Castanyada, entre d’altres. 
  • Col·laboració en les activitats realitzades per l’Ajuntament al col·lectiu de la gent gran: xerrades, tallers, esdeveniments... 
  • Altres activitats que puguin planificar-se al llarg de l’any. 

 

Al mateix temps, l’Ajuntament aportarà la quantitat de 12.000€ en aquest any de vigència del conveni, i un òrgan de coordinació format per membres de la Junta de l’Associació i l’Ajuntament vetllaran per al bon funcionament de les activitats i el compliments dels acords.

 

L’alcalde Oriol Lozano ha reafirmat : ”El compromís d’aquest Ajuntament amb la gent gran, després de dos anys complicats per la pandèmia. Considerem que és molt important tornar a fer activitats i que la gent gran es torni a activar. A més aquest any recuperem la Festa de la Gent Gran a principis del mes d’octubre, en el marc de la celebració de la Setmana de la Gent Gran”.

 

La regidora de Gent Gran, Patricia Freire, ha indicat que, efectivament, “l’1 d’octubre és el Dia Internacional de la Gent Gran i, a partir d’aquest any, farem un acte commemoratiu per donar inici a la ‘Setmana de la Gent Gran’, amb diverses activitats i amb el dinar i la desfilada de vestits de paper com a clausura”.

 

El president del Casal de la Gent Gran, Jaume Ventura, ha dit: “les activitats s’han tornat a animar, es fan les sortides setmanals amb 40 o 50 persones, i als grans viatges ja tenim entre 15 i 20 persones, i l’activitat del dia a dia també està funcionant. Cal destacar el taller dels vestits de paper, que es farà durant la Festa de la Gent Gran”. Ventura ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració i el contacte permanent que tenen amb l’entitat per solucionar qualsevol tema.

Comparteix aquest contingut