Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

L’alcalde, Oriol Lozano, ha defensat al Parlament de Catalunya la protecció de l'espai natural de Gallecs

#Gestió Ambiental
#Urbanisme

2/6/2022

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans ha comparegut davant la comissió de Polítiques Digitals i Territori en relació a la construcció d'un polígon industrial en aquests terrenys

 

Durant la seva compareixença, l’alcalde, Oriol Lozano, ha donat els principals arguments de l’Ajuntament per evitar la construcció d’un nou polígon industrial, i ha demanat que aquests terrenys es declarin Espai Natural Protegit i s’incorporin al Pla especial de l’espai d’interès natural (PEIN) de Gallecs.

 

Oriol Lozano ha demanat a tots els grups parlamentaris que es posicionin i que aquest tema es voti en la Comissió de Polítiques de Territori. “Ara tenim l’oportunitat de protegir el territori. Els veïns i veïnes de Palau-solità i Plegamans no es mereixen  que les entrades al poble estiguin ocupades per polígons industrials. Volem un poble de formigó, o un poble en un entorn verd i agrícola? ”.

 

Finalment, l’alcalde s’ha referit a la situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem, “ens preocupa el projecte de construir un altre polígon en un entorn natural i agrícola, tan important”

 

A l’inici, Oriol Lozano, va agrair que l’acompanyessin membres de la Plataforma Cuidem Gallecs, Salvem Palau -Joan Payola, Rosa Montlló i Núria Solà- així com les tinentes d’alcaldia Eva Soler i Laura Navarro; i ha posat en valor la mobilització de la població de Palau-solità i Plegamans. “Gallecs és un espai de lluita social i de territori de fa molts anys. Sense la pressió social no s’hagués pogut protegir. Ara, estem unint esforços per aconseguir la protecció total de l’espai” va insistir l’alcalde.

 

Podeu sentir tota la compareixença de l’alcalde a la Comissió de Polítiques de Territori feu clic en aquest enllaç: Compareixença de l’alcalde, Oriol Lozano al Parlament de Catalunya

 

O bé al nostre canal de youtube municipal: Compareixença de l’alcalde: Espai Natural Gallecs 

Comparteix aquest contingut