Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

La ciutadania dona suport, amb un 86,17%, a la gestió directa del subministrament de l’aigua potable a la vila

#Participacio

16/6/2022

Aquesta ha estat l'opció guanyadora en el procés participatiu organitzat per l’Ajuntament entre els mesos de maig i juny

 

L’alcalde, Oriol Lozano declara: “Respectarem el procés participatiu i des d’avui començarem a treballar en el model de gestió directa de l’aigua”

 

La gestió de l'aigua serà pública a Palau-solità i Plegamans, segons ha decidit la ciutadania en un procés participatiu organitzat per l’Ajuntament i que va concloure el passat 3 de juny. El canvi de gestió, doncs, posarà punt final a la concessió de CASSA, Companyia d’aigües de Sabadell Societat Anònima.

 

Aquest procés participatiu s’ha realitzat entre els mesos de maig i juny d’enguany, ja que aquest estiu finalitza la concessió del servei municipal de subministrament d’aigua potable amb l’empresa CASSA. Davant d’aquest escenari, l’Ajuntament va creure adient sotmetre a debat de la ciutadania el futur model de la gestió (directe o indirecte) d’aquest servei públic en un procés participatiu.

 

El resultat ha donat com a preferida per la ciutadania l’opció de gestió directa, amb un 86,17% dels suports; mentre que la gestió indirecta ha rebut el 12,06% i un 1,77% de nuls. Es van recollir un 30% dels suports de manera telemàtica, i un 70% de manera presencial.

 

En roda de premsa, immediatament després què la comissió de treball fes públic el resultat, l’alcalde, Oriol Lozano, acompanyat de l’equip de govern, va fer una primera valoració: “Respectarem el procés participatiu i continuarem en el model de gestió directa de l’  l’aigua. Clarament ha guanyat l’opció de la gestió directa i pública. Ja ho vam plantejar en el nostre pacte de govern, ara ens reafirmem i des d’avui hi comencem a treballar.

 

Sergi Plaza, regidor de Serveis Municipals va explicar: “El primer pas serà elevar a ple els documents que s’han elaborat en la comissió d’estudi en els darrers mesos i tirar endavant el procés”.

 

Els resultats del procés participatiu

 

Els resultats del procés participatiu en el qual la ciutadania ha triat quina forma de gestió del subministrament d’aigua prefereixen pel municipi, una gestió directa o una gestió indirecta, són els següents:

 

-Suports per a la gestió directa

Presencials: 164

Telemàtics: 79

Total: 243

 

-Suports per a la gestió indirecta

Presencials: 29

Telemàtics: 5

Total: 34

Suports nuls: 5

Comparteix aquest contingut