Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Dos agents cívics s’incorporen a Palau-solità i Plegamans per dur a terme tasques relacionades amb la Salut i el Medi Ambient

#Gestió Ambiental
#Salut Pública

24/6/2022

Han estat contractats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i la iniciativa s’emmarca en el programa Treball i Formació de la Generalitat

 

A finals del mes de maig es van incorporar dos agents cívics contractats pel Consell Comarcal del Vallès Occidental per dur a terme tasques de Salut i Medi Ambient a Palau-solità i Plegamans. La seva contractació s’emmarca en el programa Treball i Formació de la Generalitat de Catalunya.

 

En total, 14 persones treballaran com a agents cívics a 10 municipis de la comarca: Castellbisbal, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

 

Les seves funcions són, principalment, les de donar informació, sensibilitzar i promoure actituds cíviques per una bona convivència.

 

En concret, les tasques que duran a terme són per reforçar la campanya informativa de tinença responsable d’animals de companyia que va iniciar l’any passat l’Ajuntament a través de les xarxes socials sobre qüestions com ara:

 

  • Recollida d’excrements
  • Dur els animals de companyia lligats a les vies i espais públics 
  • Dur lligats i amb morrió els GPP
  • Evitar la presència de gossos en zones enjardinades i sobretot en parcs infantils
  • Complir amb les normes d’ús dels espais d’esbarjo de gossos

 

A més, també faran tasques relacionades amb plagues, com, per exemple, la campanya de mosquit tigre els mesos d’estiu; o també sobre aus urbanes i qüestions com informar a la ciutadania sobre la prohibició d’alimentar coloms a la via pública, entre d’altres.

 

En quant a la gestió de residus, realitzaran inspeccions de bosses abandonades que no segueixen la recollida porta a porta, analitzarà la qualitat dels residus recollits en els contenidors comunitaris dels habitatges plurifamiliars, farà seguiment de la recollida de restes vegetals i realitzarà visites als establiments comercials. Tot això amb l’objectiu d’informar i resoldre tots els dubtes i incidències que hi puguin haver en la recollida porta a porta, com s’ha de participar correctament, i com cal fer la  separació dels residus.

 

 

Aquestes actuacions d’informació s’adrecen principalment:

 

  • Als habitatges on es detecten incidències en la recollida porta a porta, tant perquè han separat malament alguna fracció o perquè mai participen en la recollida porta a porta.
  • Als habitatges plurifamiliars que s’ha vist que hi ha brossa barrejada en el seu contenidor comunitari.
  • Als establiments comercials on es detecti alguna incidència en la recollida selectiva.

Comparteix aquest contingut