Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Resum del Ple Municipal del 30 de juny de 2022

#Plens

1/7/2022

El Ple Municipal de Palau-solità i Plegamans va celebrar ahir, dijous 30, la sessió corresponent al mes de juny

 

Aquest ple es va celebrar de manera presencial al Saló de Plens de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. 

 

Es pot escoltar l’àudio sencer de la sessió al web de Ràdio Palau (www.radiopalau.cat) durant un mes i, de forma permanent, al lloc web de l’Ajuntament (www.palauplegamans.cat), apartat Ple Municipal. A més podeu de tornar-lo a veure pel canal de Youtube.  

 

El Ple Municipal està format per 17 membres, tot i que en aquesta sessió es va absentar la regidora de Primàries, Núria Solà, per malaltia. Els regidors i regidores presents al Ple Municipal van emetre els seus vots per aprovar o rebutjar els següents punts de l’ordre del dia:

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la sessió del ple de data 26 de juny de 2022.

 

  1. El Ple aprova un crèdit extraordinari per majors ingressos per un import de 4.997,30€ per a maquinària, instal·lacions i tècniques i utillatge.

 

Sí 10: ERC (6), Junts per Palau (2) i Ciutadans (2)

Abstencions 4: PSC (4)

 

  1. El Ple aprova una modificació pressupostària de transferència de crèdit entre partides.

 

Sí 10: ERC (6), Junts per Palau (2) i Ciutadans (2)

Abstencions 4: PSC (4)

 

  1. El Ple aprova aprova un crèdit extraordinari i uns suplements de crèdit finançats a càrrec del romanent de Tresoreria.

 

Sí 10: ERC (6), Junts per Palau (2) i Ciutadans (2)

Abstencions 4: PSC (4)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat establir preu públic per a la prestació del servei de subministrament d’energia tèrmica sobrant d’una caldera de biomassa (estella forestal) a determinats equipaments situats en el municipi.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat modificar el preu públic de llibres publicats per l’Ajuntament i altres publicacions de caràcter anàlog.

 

  1. El Ple ratifica per unanimitat establir un preu públic per persones i entitats pel préstec de vaixella municipal reuitilitzable per esdeveniments de 10 cèntims per peça.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la rectificació saldos a 31/12/2021.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat fer un procés de participació amb una consulta popular referendària pel projecte sobre un complex esportiu municipal amb piscina.

 

  1. El Ple aprova inicialment la forma de gestió directa de la gestió de l’aigua, ja sigui mitjançant una entitat pública, empresarial local o una societat pública mercantil, del referit servei públic essencial.

 

Sí 9: ERC (6), Junts per Palau (3)

No (7): PSC (5) i Ciutadans (2)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat el text refós de la modificació puntual del POUM per a la nova plaça de la Cooperativa

 

  1. El Ple aprova la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de sistema per equipament al carrer Doctor fleming, s/n, per possibilitar la construcció d’un nou equipament municipal destinat a tanatori públic.

 

Sí 9: ERC (6) i Junts per Palau (3)

No 7: PSC (5) i Ciutadans (2)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la suspensió tramitacions i llicències en els àmbits de Can Maiol nord, Serra de Plegamans, i sòls inclosos entre els carrer Matagalls, Can Maiol nord i camí del Traïtor

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la perllongació forçosa de la prestació del servei públic de neteja viària del municipi per garantir la continuïtat de la prestació del mateix per 6 mesos, fins al 8 de desembre de 2022.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la perllongació forçosa de la prestació del servei públic de deixalleria municipal per 6 mesos, fins al 8 de desembre de 2022.

 

 

  1. El Ple ratifica per unanimitat la modificació plantilla funcionaris 2022.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat les festes locals corresponents a l'any 2023:

- 29 de maig de 2023

 -28 d’agost de 2023

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la xifra de població data referència 1 de gener de 2022 en 14.911 habitants.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat aprova la moció que presenta el grup municipal de Ciutadans per a la instal·lació de taulers d'escacs en zones comunitàries de la vila.

 

  1. El Ple aprova per unanimitat la moció que presenten ERC i JXPJUNTS amb l’adhesió PSC, Ciutadans i Primàries a favor de l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de Salut a l’atenció primària.

 

  1. El Ple aprova la moció que presenten ERC, JXPJUNTS, i Primàries, per a l’aprovació del Manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació.

 

Sí 9: ERC (6) i Junts per Palau (3)

No 7: PSC (5) i Ciutadans (2)

 

  1. El Ple aprova per unanimitat aprova la moció d’ERC, amb l’adhesió amb l’adhesió de PSC, Ciutadans i Primàries en commemoració del 28J, Dia internacional de l'alliberament o l'orgull lgtbi+, i en favor de la diversitat i la plena igualtat de drets.

 

  1. El Ple rebutja la moció del PSC de suport de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a la proposició de llei sobre prohibir el proxenetisme i per l'abolició de la prostitució al nostre país.

 

Sí 5: PSC (5)

Abstencions 2: Ciutadans (2)

No 9: ERC (6), Junts per Palau (3)

 

  1. El Ple rebutja la moció del PSC amb relació a l'acord per a la construcció del tram Terrassa-Sabadell de la Ronda del Vallès.

 

Sí 7: PSC (5) i Ciutadans (2)

No 9: ERC (6), Junts per Palau (3)

  1. El Ple dona compte de les resolucions emeses per l'alcaldia i acords de la junta de govern local des de l'última sessió plenària.
  2. No es presenta cap proposta d’urgència.
  3. El Ple acaba amb el punt de precs i preguntes

 

Es pot recuperar l'àudio íntegre de la sessió al web de Ràdio Palau i el vídeo íntegre en els propers dies a la pàgina de l'Ajuntament http://videoacta.palauplegamans.cat/ o al nostre canal de youtube.

Comparteix aquest contingut