Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Una passarel·la sobre la Riera de Caldes per a vianants i ciclistes connectarà el barri de Can Parera amb la ronda verda

#Urbanisme

3/10/2022

Lactuació, amb una inversió prevista d1 milió deuros, afavorirà la mobilitat activa i la seguretat viària, a més de l’ús denergies renovables

 

El barri de Can Parera estarà connectat amb el centre de la vila gràcies a una passarel·la que es construirà en paral·lel a l’actual pont de la C-155 sobre la riera de Caldes per a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes entre els dos nuclis.

 

La Generalitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, construirà l’estructura que afavorirà tant la mobilitat activa i la seguretat viària com l’ús d’energies renovables. Els treballs, que estan ara em procés de licitació per un import d’1 milió d’euros i compten amb finançament dels fons REACT-UE, començaran l’hivern vinent.

 

El Fons REACT-EU forma part d'un paquet d'ajudes europeu més ampli aprovat per la Comissió Europea al juliol de 2020, denominat Next Generation EU.

 

S’ubicarà a uns 40 metres de distància, aigües avall, de l’actual pont i tindrà una longitud de 82,50 metres, distribuïts en dos trams de 45 i 37,5 metres cada un, i una amplada de 3,40 metres --dels quals restarà un pas lliure de 3 metres. Tota l’actuació, comptant la passarel·la i les connexions de les rampes per accedir-hi, abastarà una longitud de 152,5 metres.

 

L’estructura es construirà en paral·lel a l’actual pont de la C-155 sobre la riera de Caldes per a millorar la mobilitat de vianants i ciclistes entre nucli de Can Parera i el centre urbà.

 

Els treballs, que tindran un termini d’execució de 8 mesos, inclouran, a més de la construcció de la nova estructura i les rampes d’accés, la instal·lació de plaques fotovoltaiques. En concret, es col·locaran cinc panells que permetran alimentar d’energia, provinent d’una font renovable, l’enllumenat de la passarel·la.

Comparteix aquest contingut