Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans estrena màquina escombradora per serveis de neteja viària

#Gestió Ambiental

26/10/2022

Disposa de tres braços escombradors i combina l’arrossegament amb l’aspiració

 

Palau-solità i Plegamans ha estrenat nova màquina escombradora. El vehicle s’ha presentat aquest dimarts al municipi, en un acte on s’ha explicat que la nova màquina donarà servei a tota la vila en feines de neteja viària. La prova s’ha practicat al carrer Migdia, recollint fulles dels arbres que estaven dipositades a la vorera i al paviment.

 

La nova màquina escombradora té una capacitat de 5.300 kg, i unes dimensions de 5,92 metres de llarg, 2,350 metres d’ample i 2,99 metres d’alt. És una escombradora amb una capacitat de 6 metre cúbics, que combina arrossegar i aspirar en el mateix vehicle, amb la capacitat de filtrar les partícules en suspensió en un 99% i pràcticament no produeix contaminació. El motor EURO6000 respecta l’última normativa en matèria d’emissions i té un baix nivell de soroll. Disposa de tres braços escombradors que afavoreixen salvar els desnivells.

 

El preu del vehicle ha estat de 210.340,35 euros, subministrat per l’empresa Dulevo International, i conté les següents millores:

 

  • Sistema d’escombrat amb suspensió regulable hidràulicament.
  • Sistema d'aspiració amb filtració i captació de partícules PM2 i PM1
  • Raspall metàl·lic per a l’eliminació de les males herbes de la via pública

 

El vehicle s’ha presentant amb la presència de l’alcalde, Oriol Lozano; el regidor de Medi Ambient, Jordi Plaza; representat de l’empresa concessionària CLD, Óscar Aumedes; i de Joan Ruiz, de l’empresa subministradora del vehicle DULEVO.

Comparteix aquest contingut