Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans participa al #ChallengeFutur, una iniciativa per apropar opcions laborals amb futur als adolescents

#Empresa i Ocupació

15/11/2022

L’Ajuntament dona a conèixer el perfil de tècnic/a de manteniment de vehicles híbrids i elèctrics

 

La Diputació de Barcelona, i en el marc del seu programa Treball, Talent i Tecnologia, ha posat en marxa el projecte #ChallengeFutur, un repte entre joves influencers que té com a objectiu donar a conèixer entre els adolescents ocupacions industrials, científiques i tecnològiques que esdevenen una opció laboral atractiva i amb bon futur per als joves.

 

Es tracta de 12 vídeos en els que joves influencers expliquen en primera persona com són i en què consisteixen diverses professions com són administrador/a de xat bots, auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, controlador/a de línia d’envasat automatitzada, agricultor/a 4.0, tècnic/a de teixits i científic/a de dades, entre d’altres.

 

Aquests perfils professionals es difondran a través de vídeos promocionals protagonitzats per joves influencers que expliquen en primera persona com són i en què consisteixen aquestes professions i s’envien reptes entre ells.

 

Participació de Palau-solità i Plegamans

Des de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s’ha triat la professió de Tècnic/a de manteniment de vehicles híbrids i elèctrics amb la col·laboració de l’empresa Mavisa-Grup Vallescar (Sabadell) on s’explica com detectar avaries d’un cotxe i solucionar-les utilitzant  l’ordinador, i es parla de la nova mecànica, on domina els muntatge i desmuntatge d’elements mecànics, elèctrics i electrònics, però també interactuen amb altres professionals o infraestructures intel·ligents mitjançant tecnologies digitals.

 

En aquest cas, l’encarregada de presentar la professió ha estat la instagramer Gemma Pérez (@gemmaperez95) qui ens mostra com són els nous i noves mecàniques.

 

Podeu veure aquí la fitxa de la professió en la que hem participat

 

Estigueu atents que l’1 de desembre presentarem el nostre vídeo!

 

Descobreix també un munt de possibilitats interessants a:

ChallengeFutur - Economies locals - Diputació de Barcelona (diba.cat)

 

 

Reptes entre influencers

Fora de l’àmbit dels vehicles híbrids i elèctrics, altres joves influencers com la Gemmeta, la Berta Aroca, en Long Li Xue, la Juliana Canet, l’Àlex Tous, la Maria Vallespí, la Nadine Romero i en Raul Roco, han explicat altres perfils professionals pertanyents a les anomenades professions STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) com, per exemple, Administrador/a de xat bots, Auxiliar de manteniment de vehicles elèctrics de mobilitat urbana, Controlador/a de línia d’envasat automatitzada, Agricultor/a 4.0 o Científic/a de dades, entre d’altres.

 

Aquesta iniciativa, que es fa amb la col·laboració d’adolescent.cat, s’emmarca en el programa Treball, Talent i Tecnologia, impulsat per la Diputació de Barcelona. El projecte, dotat amb deu milions d’euros, es va posar en marxa el 2020 i conclourà el 2023. Amb ell es  vol, en primera instància, detectar les necessitats reals que tenen les persones i les empreses de cada territori relacionades amb la tecnologia, fer partícip el teixit socioeconòmic i fomentar la col·laboració publicoprivada i publicopública.

 

A més, Treball, Talent i Tecnologia persegueix disminuir la bretxa tecnològica de les persones, millorar la seva ocupabilitat i facilitar-ne la inserció laboral. Així, el programa inclou formació professionalitzadora de base tecnològica a mida de les necessitats empresarials detectades, amb la qual cosa, es desenvolupen les competències digitals dels participants a l’hora que s’incrementen les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades.

 

Així, el programa preveu la creació de grups de treball integrats per ens locals i empreses per dissenyar la formació, tutoritzar les persones formades i amb contracte de pràctiques i realitzar jornades de networking que posin en relació les persones participants amb les empreses.

 

Enllaços d'interès

Comparteix aquest contingut