Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

S’instal·len a la vila 23 càmeres amb reconeixement i lectura de matrícules dels vehicles

#Seguretat Ciutadana

22/11/2022

Els aparells s’estan col·locant en totes les entrades i sortides del municipi

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha començat a instal·lar càmeres de videovigilància amb lectura de matrícules a les principals entrades a la vila i a altres punts del municipi. Es tracta d'un sistema de reconeixement de matrícules que aplicarà intel·ligència artificial per tractar les dades obtingudes i avisar la Policia Local.

 

S'instal·laran 23 punts de control que registraran les matrícules dels vehicles que circulin pel municipi. Aquestes càmeres s’afegeixen al punt mòbil instal·lat en un dels vehicles de la Policia Local, de manera que es millorarà en l'eficàcia del servei. 

 

Els nous dispositius només gravaran els vehicles i creuran les matrícules amb les bases de dades policials, en cap cas es gravarà a persones ni es violarà el seu dret a la intimitat, tal i com es recull en la Llei Orgànica de Protecció de Dades. Tampoc serviran per controlar el trànsit ni multar cap tipus d'infracció

 

Eva Soler, regidora de Seguretat Ciutadana, ha indicat que "les càmeres de pretenen complir amb la prevenció, detecció i investigació. Suposaran un reforç a les polítiques de seguretat, oferint més recursos a la Policia Local i a la resta de cossos policials per evitar els fets delictius i, en cas que es produeixin, fer més eficient les actuacions policials"

 

Funció de prevenció

Aquests punts de videovigilància estaran senyalitzats per poder remarcar el control dels vehicles que entren i surten del municipi. Un dels objectius és que les persones que tinguin la intenció de delinquir desisteixin atenent que hi ha un sistema de vigilància el qual s'hi ha afegit als recursos assistents. 

 

Les càmeres tindran un paper cabdal en la detecció de sospitosos. En el moment que el vehicle consti en la base de dades de la policia i sigui detectat per qualsevol de les càmeres, una patrulla de servei rebrà un avís immediat on constarà la fotografia del vehicle i el punt de detecció. D'aquesta manera, es permetrà que ràpidament es puguin desplaçar a la zona per fer la recerca del vehicle i donar avís a Mossos i a les Policies Locals veïnes per poder iniciar un dispositiu per interceptar-lo. 

 

El sistema de càmeres de control de matrícules pretén la resolució dels fets sota investigació, atès que en moltes ocasions els agents només disposen d'informació dels testimonis que hagin presenciat un robatori o un accident. A partir d'ara, gràcies a les dades recollides per les càmeres, es podrà millorar la comprovació de quins vehicles poden estar relacionats amb els fets. 

 

A finals de novembre, es preveu que estigui a punt la part més tècnica i informàtica de la instal·lació. Així, s'obtindrà informació com ara el model el color d'un vehicle i els dígits de la matrícula. 

 

Ubicacions

Les càmeres s’estan instal·len en bàculs metàl·lics dels fanals d'il·luminació pública existents, i s’alimentaran del mateix fanal quan estigui encès o de la bateria quan estigui apagat. La instal·lació s’està duent a terme a uns 4 metres d’alçada.

 

Punts on s’instal·len les càmeres:

 • Rotonda C-155 (2)
 • Hostal del Fum (1)
 • Mercaders-Mango (1)
 • Rotonda Masía Julia (2)
 • Can Molinet (2)
 • Catalunya-Folch i Torres (3)
 • Dipòsits d’aigua (2)
 • Palaudarias – Creu de Baduell (1)
 • Creu de Baduell - Estany de Monastero (1)
 • Creu de Baduell - Camí de Caldes (1)
 • Centre (4)
 • Pins - Andorra (2)

Comparteix aquest contingut