Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Les persones estrangeres s’han de donar d’alta al cens electoral per participar a les eleccions municipals 2023

#Acció Social

1/12/2022

És necessari manifestar la voluntat de participar fent el tràmit corresponent al web de l’Institut Nacional d’Estadística o a l’Ajuntament

 

El 28 de maig del 2023 se celebraran les eleccions municipals, on la ciutadania triarà la composició del futur Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Per facilitar la participació a les eleccions, l’Ajuntament recorda a les persones estrangeres empadronades al municipi que s’han de donar d’alta al cens electoral si volen exercir el dret al vot.

 

Informació per a persones fora de la UE amb acords vigents

La relació de països fora de la UE amb acords en vigor són: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea del Sud, Xile, Equador, Islàndia, Noruega, Paraguai, Perú, Regne Unit, Trinitat i Tobago i Nova Zelanda. A més de l’empadronament, caldrà haver residit legalment a Espanya almenys cinc anys fins al dia de fer la sol·licitud (tres anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega, i tres anys en el moment de la sol·licitud per a nacionals del Regne Unit).

 

El termini és de l’1 de desembre fins al 15 de gener 2023.

 

Ho podeu sol·licitar:

  • Per Internet: Accedir al procediment "Sol·licitud d'inscripció" a través de la Seu Electrònica de l'INE, https://sede.ine.gob.es/cere, acreditar la vostra identitat mitjançant el sistema cl@ve i marcar l'opció de sol·licitud d'inscripció. Els qui no disposin de sistema cl@ve podran realitzar la sol·licitud accedint al sistema amb el seu NIE i la clau de tramitació telemàtica (CTT) inclosa a la comunicació que hauran rebut de l’Oficina del Cens Electoral.
  • A l’Ajuntament al Servei d’Atenció Ciutadana.
  • Per correu postal: Responent la carta que envia d’ofici l’Oficina del Cens Electoral, aportant la documentació necessària.

 

Informació per a persones de la UE

Les persones de la UE residents a Espanya poden exercir el seu dret a vot a les eleccions municipals i també al Parlament Europeu, manifestant la voluntat de vot

Ho podeu sol·licitar:

  • Per Internet a:

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion  mitjançant el sistema cl@ve.

  • A l’Ajuntament al Servei d’Atenció Ciutadana.
  • Per correu postal: Responent la carta que envia d’ofici l’Oficina del Cens Electoral, aportant la documentació necessària.

El termini és de l’1 de desembre fins al 30 de gener 2023.

 

Recordem que és del tot necessari fer aquest tràmit per poder participar a les eleccions municipals. Si teniu qualsevol dubte, podeu adreçar-vos a l’Ajuntament i obtindreu assessorament.

 

Comparteix aquest contingut