Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Consens amb la comunitat educativa local per uns ‘Entorns Escolars Segurs’

#Espais Publics
#Seguretat Ciutadana

10/1/2023

Aprofitant les vacances escolars de Nadal s’han fet actuacions en l’espai públic d’accés als col·legis per pacificar el trànsit i augmentar la seguretat

 

El projecte “Entorns Escolars Segurs” neix per millorar la seguretat vial en les zones properes a les escoles del municipi. Les actuacions consensuades han consistit en senyalitzar la zona viària propera a les escoles, tant amb senyalització vertical, com horitzontal sobre l’asfalt; fixar unes places de “Petó i adeu” -estacionaments ràpids per acomiadar als infants sense molestar i amb seguretat-; millorar alguna de les voreres que estava en mal estat o calia ampliar; garantir espai d’aparcament pels autobusos i posar baranes protectores i amplair vorera (a Can Cladellas), i limitar la velocitat a 20 km/h .

 

Procés participatiu

Des de les àrees d’Educació, Seguretat Ciutadana i Via pública, es va engegar un procés de participació implicant a les escoles Palau, Can Cladellas, Folch i Torres i Marinada i les seves corresponents associacions de famílies AFAS , per posar en debat la seguretat vial en l’entorn de les escoles i acordar accions.

 

Aquestes actuacions s’han portat a terme, principalment, durant el període de vacances de les escoles per provocar les mínimes molèsties, tal i com es va acordar de manera conjunta.

 

Per aquesta intervenció s’hi ha destinat un pressupost específic de 15.000 €, a banda dels recursos propis de manteniment de la via pública i de la brigada de serveis.

Comparteix aquest contingut