Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Presentació del projecte guanyador del concurs d'idees per construir el Complex Esportiu Municipal amb Piscines

#Esports

11/3/2023

S’ha fet avui a l’espai on es projecta ubicar l’equipament, entre les avingudes Ebre i Maria Aurèlia Capmany

 

El Complex Esportiu Municipal amb piscina coberta és cada vegada més a prop després que s’hagi escollit l’equip guanyador del concurs d’idees, dels cinc que es van presentar, per construir el nou equipament: Barceló Balanzó Arquitectes SLP. L’elecció de l’equip guanyador ha estat fruït del veredicte d’un jurat qualificat, dos terços del qual disposen de la titulació d’arquitectura i l’altre terç es van designar des de la Borsa de jurats del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

 

Cal recordar que l’estudi inicial proposa ubicar el complex esportiu en el solar municipal qualificat d’equipament esportiu situat a l’Avinguda Ebre amb Avinguda Maria Aurèlia Capmany, i tindria una superfície total de 4.107,68 m2.

 

Presentació pública a la ciutadania

Avui, l’alcalde i regidor d’Esports, Oriol Lozano, ha fet la presentació oficial del projecte guanyador en el solar  on s'ha de construir, just després de fer una caminada pels voltants de la vila amb arribada al solar on s’emplaçarà l’equipament. Allà, l'alcalde ha donat a conèixer els trets principals del document guanyador i ha explicat com serà el nou complex a totes les persones que han assistit a l'acte.

 

Oriol Lozano ha destacat que “ja comencem a veure com serà complex esportiu municipal, és un primer pas molt important. Quan vam entrar al govern, abans de fer cap obra, sabíem que el primer que s’havia de fer era un pla de viabilitat del complex, amb una anàlisi de l’entorn, del tipus d’activitat, i treballar-ho conjuntament amb diferents entitats locals i àmbits socials, com l’AMPA de Can Cladellas, l’Escola Palau, Institut Can Periquet, l’Associació Dones per les Dones, amb la Descoordinadora i amb el Casal de la Gent Gran”.

 

L’alcalde ha afegit que “sobretot aquest pla de viabilitat ens havia de mostrar també les experiències d’altres complexos esportius que s’han construït a municipis del voltant per evitar que el nostre fos deficitari, com ja passa en alguns ajuntaments”.

 

Finalment, Oriol Lozano ha indicat que “un dels requisits era que el complex s’adaptés a l’entorn i que fos sostenible, per això es contempla la utilització de plaques solars per a la autosuficiència energètica de l’edifici”.

 

 

Com serà el nou complex?

El projecte que proposa Barceló Balanzó Arquitectes SLP  és un equipament que s’integrarà en l’entorn paisatgístic de la Riera de Caldes. Tindrà dos accessos, el principal, des del carrer Maria Aurèlia Capmany que recollirà el flux de vianants des del centre urbà, i un secundari des de l’Avinguda de l’Ebre.

 

La sostenibilitat i la integració en la zona verda estan en el centre del plantejament de la proposta, amb un equipament de baix impacte visual i alineat en l’entorn on s’ubica. Es preveu una construcció d’impacte zero, amb un edifici compacte, eficient i flexible de caràcter lleuger.

 

El complex constarà de dues piscines cobertes, dues piscines exteriors i sales esportives (una sala de musculació, tres sales d’activitats dirigides, espai exterior per a activitats, etc.), així com d’espais complementaris i auxiliars (com vestuaris, recepció, banys, bar, sala de reunions, etc.). L’equipament esportiu complirà una triple viabilitat: econòmica, esportiva i social;  per promoure l’activitat física de salut i lleure orientada a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

  

Properes fases

A l’equip guanyador del concurs serà l’encarregat de la redacció de l’avantprojecte i del projecte executiu del Complex Esportiu Municipal amb un termini de 9 mesos per redactar el document: 3 mesos per l’avantprojecte i 6 mesos per l’executiu, per un cost de 330.638,50 €.

 

També es preveu que es pugui adjudicar al mateix guanyador la direcció facultativa de les obres, en el moment que aquestes s’hagin d’iniciar.

  • Vídeo notícia sobre el futur Complex Esportiu Municipal amb Piscines

Comparteix aquest contingut