Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El govern municipal ret comptes a la ciutadania en audiència pública

#Participacio

17/3/2023

S’assoleix el 81% de compliment del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023

L’audiència pública, oberta a la ciutadania, es va celebrar ahir i es va emetre en directe pel canal de youtube municipal

 

El govern municipal va fer ahir una audiència pública en la que es va informar a la ciutadania de l'estat de compliment del Pla d’Actuació Municipal (PAM) ara que s'arriba al final de mandat. Durant la sessió es va detallar aquelles accions que estaven finalitzades, en avançat estat d’execució, i les que encara estan en procés. El PAM contempla 193 actuacions i ha estat l’instrument de planificació estratègica que ha marcat el full de ruta a seguir per l’Ajuntament durant la legislatura 2019-2023.

 

L’Audiència Pública es va fer ahir al Teatre Municipal i es va retransmetre també on-line a través del Youtube i el Facebook de l’Ajuntament.

 

La intervenció del govern es va estructurar per tinences d’alcaldia i es va centrar en els 6 objectius estratègics aprovats pel Pla d’Actuació Municipal (PAM), dels quals es va informar de l’estat així com d’actuacions realitzades durant tot el mandat a cadascuna de les àrees.

 

Les intervencions sobre la gestió d'aquests 4 anys les van fer, alcalde i regidor d’Esports i Recursos Humans, Oriol Lozano Rocabruna, i els tinents i tinentes d’alcaldia d’Educació i Cultura, Eva Soler; de Justícia Social, Patricia Freire; d’Ocupació i Benestar, Laura Navarro; de Ciutadania, Ignasi Fargas; de Territori, Jordi Pujol.

 

Durant l’exposició, va quedar reflectit que 79 accions de les 193 previstes ja han finalitzat al 100%, com és el cas de la realització d’un estudi de viabilitat per a la construcció d’un complex esportiu municipal amb piscines, els processos participatius per transformar l'Avinguda Catalunya i Passeig de la Carrerada, disposar d'una pista d'atletisme, implantar la recollida porta a porta, obrir un punt d'informació d'habitatge local entre d’altres. De la resta,77 estan en curs, 22 es troben en estudi, 13 estan ja planificades, i només 2 encara s’han de començar a planificar.

 

L’alcalde, Oriol Lozano Rocabruna, va recordar que era la quarta Audiència Pública del govern i que en aquesta ocasió es donava compte de l'estat d'assoliment del PAM: “L'objectiu de les Audiències Públiques i del PAM és explicar amb transparència tot allò que el govern municipal ha fet i donar també les dades econòmiques amb el cost de tot plegat. Al final, els recursos econòmics no formen part només d'un govern sinó que formen part de tota la ciutadania”.

 

L'alcalde va indicar el nivell d'assoliment del PAM a aquestes alçades del mandat ha estat del 81% , malgrat les situacions que s'han patit arran de la pandèmia: "Pensem que és un resultat molt alt i estem molt satisfets de la feina realitzada. Hi havien 6 objectius estratègics, 28 d'específics, i 193 actuacions, a més d'altres accions que s'han portat a terme i que no estaven incloses en aquest pla però que s'han hagut de realitzar".

 

Posteriorment a la intervenció del govern es va passar a la intervenció de la ciutadania i les entitats. Es van fer preguntes i/o aportacions diverses, i el govern va donar resposta.

 

Per conèixer tots els detalls, percentatges i accions podeu visitar la pàgina web del Pla d’Actuació Municipal (PAM). Així mateix, podeu recuperar l’Audiència Pública completa en el vídeo al nostre canal de Youtube.

 

  • Audiència pública. Març 2023

Comparteix aquest contingut