Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

El VI Consell d’Infants 2022-2023 finalitza amb un acte de cloenda sobre els valors a l’esport

#Educació

11/5/2023

Aquest és un projecte de participació infantil dins i fora de les escoles per tal que tingui un impacte en el municipi

 

La cloenda del Consell d’Infants del curs 2022-2023 ha tingut lloc aquest dilluns 8 de maig a la Sala Polivalent de Palau-solità i Plegamans. En aquesta sessió es va fer una presentació del projecte als i les representants de l’Ajuntament, es va avaluar el treball realitzat pel Consell d’Infants 2022/2023 i es va procedir a l’entrega de diplomes a l’alumnat.

 

El tema principal de les propostes plantejades pel Consell d’Infants ha estat la promoció dels valors a l'esport, incidint en que quan es practica qualsevol activitat esportivahi han altres aspectes que també sumen:

-L'equip que perd i l'equip que guanya es feliciten.

-Ajudar i animar i ser bon company o companya.

-Respectar les decisions arbitrals.

-No reproduir actituds masclistes.

 

El dia de la cloenda, els i les infants van presentar les falques de ràdio que van gravar, on donen uns consells als diferents agents sobre els valors i els comportaments durant la pràctica de l'esport; i també van poder presentar un fulletó a on van plasmar les diferents actituds que també sumen en la pràctica esportiva; van explicar com ha estat aquest procés per a ells i elles, què han après i sobretot, posar-los al centre com a protagonistes d'aquesta feina feta amb tant d'entusiasme.

 

Una any de feina

Tot es va iniciar durant el mes de novembre de 2022, amb tres temàtiques proposades: Civisme; fer una activitat amb les altres escoles; i els valors a l'esport. Segons el resultat de les votacions a les escoles, la temàtica escollida va ser els valors a l'esport.

 

L’alcalde, Oriol Lozano, i el regidor d’Educació, Ignasi Fargas, van fer entrega dels diplomes a l’alumnat en la sessió de cloenda a la Sasla Polivalent.

 

El Consell d'Infants és un òrgan de participació de les nenes i els nens de 5è de primària de la vila. Un espai on poden exercir, com a ciutadans i ciutadanes que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, amb la finalitat de contribuir a millorar la seva ciutat.

 

Aquest curs, s'ha treballat amb les alumnes de 5è de primària de l'escola Can Cladelles, Marinada, Escola Palau i Folch i Torres, un total de 120 alumnes i 24 sessions a dins de les aules i 4 sessions intercentres, on estaven convocats infants que havien sortit escollits com a representant a cada classe.

 

Les tècniques de joventut, van acompanyar als i les infants durant les diferents sessions per tal d'entendre i reflexionar sobre els valors que es troben representats en la pràctica esportiva: el treball en equip, el respecte, el saber perdre i saber guanyar, la cooperació, la igualtat, el compromís... són alguns dels que van aparèixer.

 

A més a més, es va reflexionar sobre els diferents agents que han de respectar aquests valors, no només per part dels jugadors i jugadores, sinó també el públic i les famílies, els entrenadors i entrenadores, i els i les àrbitres. Tot això es va treballar mitjançant dinàmiques, jocs, vídeos i debats. 

Comparteix aquest contingut