Escut Ajuntament de Palau-solità i Plegamans

Palau-solità i Plegamans pren el relleu de la presidència de l’AMERC

#Alcaldia

21/9/2023

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano, recull el testimoni d’Isidre Pineda, alcalde de Caldes de Montbui al capdavant de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, l’AMERC. 

 

En reunió ordinària celebrada ahir [20-09-23] a l’auditori de la Masia de Can Cortès de Palau-solità i Plegamans, s’ha constituït la nova Assemblea  General de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes AMERC i s’ha formalitzat el canvi en la presidència i l’elecció del nou Comitè Executiu. La presidència de l’AMERC és rotatòria i de caràcter anual.

 

A l’Assemblea hi han participat els i les alcaldesses dels sis municipis de l’AMERC; a més de  l’alcalde de Caldes de Montbui i President sortint Isidre Pineda i l’alcalde de Palau-solità i Plegamans Oriol Lozano hi ha assistit l’alcalde de La Llagosta Oscar Sierra, l’alcalde de Polinyà Javier Silva, l’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda Isabel Garcia i l’alcaldessa de Sentmenat Montserrat Rueda; a més de regidors-es i tècnics-ques dels sis municipis.

 

L’alcalde de Palau-solità i Plegamans Oriol Lozano, president entrant de l’AMERC ha destacat la vigència dels seus objectius i ha acceptat el repte de treballar per avançar en el benefici dels municipis que la formen.

 

L’alcalde de Caldes de Montbui Isidre Pineda i president sortint ha repassat els principals projectes realitzats durant el darrer any en el qual, sense oblidar el desenvolupament econòmic i industrial del territori, s’ha apostat per la cooperació comercial entre els diferents ens locals impulsant el projecte “Compraprop” i en l’àmbit de la transició energètica per avançar cap a les comunitats energètiques locals.

 

L’AMERC

 

Creada l’any 2014, l’Associació de Municipis de l’Eix Riera de Caldes és una àrea econòmica de caràcter territorial que s'estén de Nord a Sud al llarg d'aquesta llera fluvial, i està constituïda pels termes municipals de Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau‐solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat; amb un territori de 109 Km2, una població de més de 90.000 habitants i un teixit empresarial que inclou 32 polígons amb unes 3.200 empreses i més de 50.000 llocs de treball.

 

L’Eix de la Riera de Caldes es situa al bell mig de la divisió administrativa entre les dues comarques vallesanes, occidental i oriental, i constitueix un eix essencial de comunicacions entre els dos Vallesos, amb l’àrea metropolitana de Barcelona i amb la resta de comarques catalanes. Aquesta situació estratègica comporta l'existència d'una importantíssima concentració d’activitats industrials a la zona que alhora ha afavorit l’evolució demogràfica i ocupacional dels municipis de l’eix.

 

Els indicadors socials i econòmics, com ara el creixement en nombre d'habitants, l'estructura d'edats de la població, les taxes d'atur o la tipologia de l'activitat, presenten fortes similituds en tots aquests municipis. També les dades de mobilitat obligada mostren profundes interrelacions pel que fa al mercat laboral, fins al punt que prop d’un 80% de la població ocupada resideix i treballa  a l’àmbit territorial de l’eix.

 

Més informació: https://www.rieradecaldes.com/

 

 

Enllaços relacionats

Comparteix aquest contingut